Tips 4 Trading

Wie dacht dat de Amerikaanse aandelenmarkt de pannen van het dak speelt, is verkeerd. De hoge waardering begint ongetwijfeld te wegen op de interesse van veel beleggers. Wie op zoek is naar een goede belegging voor de komende jaren moet verder durven kijken. En dan komen we al snel uit bij groeilanden. Groeilanden maken zich op voor een jarenlange rally vanuit een goedkope waardering.

De beslissing van de Federal Reserve om de rente een 3e keer te verhogen, is verrassend genoeg een startschot geweest voor groeilanden. Aandelen uit groeilanden zetten hun sterkste winstreeks neer in 7 maanden en verscheidene aandelenmarkten staan op het hoogste niveau in 2 jaar.

De populaire groeilanden ETF iShares MSCI Emerging Markets ETF trok afgelopen maandag zelfs op 1 dag bijna $200 miljoen vers kapitaal aan. Aandelen uit groeilanden behoren bij veel grote beleggers tot de favorieten van 2017. Dat komt voornamelijk omdat de winstcijfers er veel sneller stijgen dan in de rest van de wereld.

Winstcijfers groeilanden

Belinda Boa van BlackRock zegt het volgende over groeilanden:

One of the reasons why we really like Asia and why we are overweight emerging markets is because we believe the fundamentals are now turning. There are markets that are running hot. What’s really important for us is for our investors to look at the medium to longer term.

Aandelen uit de groeilanden breken uit

Op de volgende grafiek is duidelijk te zien dat er een belangrijke wijziging is bij de beleggers. Sinds begin 2016 is er opnieuw een voorkeur voor aandelen uit groeilanden ten opzichte van aandelen uit de Verenigde Staten.

Groeilanden vs S&P 500

Na de Trump-rally zette de Groeilanden/S&P 500 ratio een hogere bodem begin 2017 en zien we opnieuw een forse voorkeur voor aandelen uit groeilanden. De ratio bevindt zich opnieuw boven het 50-daags en 200-daags gemiddelde.

Bron: Bloomberg

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER