Wanneer je naar onderstaande grafiek kijkt, hebben aandeelhouders van technologiebedrijf GoPro nog maar weinig plezier beleeft aan de bijna 3 jaar durende beursnotering. Na verschillende tegenslagen en een herstructurering zijn beleggers het vertrouwen volledig kwijt. Toch zijn er 5 goede redenen te vinden waarom dit een interessant moment is om GoPro te kopen.

Update: na een forse stijging valt het aandeel GoPro weer wat terug n.a.v. deze kwartaalresultaten.

Dit schreven we begin maart …

Het sentiment rond het aandeel GoPro kan niet veel slechter. Dat is vaak een interessant moment. Zelfs na de succesvolle lancering van de Hero 5 camera staat het aandeel op het laagste niveau in 52 weken. Ten opzichte van de hoogste koers 3 jaar geleden staat het aandeel zelfs meer dan 90% lager.

Aandeel GoPro

Dit zijn echter 5 verrassende redenen waarom het misschien alsnog interessant is om GoPro te kopen voor de lange termijn.

# 1. Pole Position voor actiecamera’s

GoPro staat synoniem voor actiecamera’s. Het bezit 3 van de top-5 camera’s op de markt in dit segment en heeft daarmee een straat voorsprong op concurrenten als Garmin en Eastman Kodak. De markt voor actiecamera’s groeit niet meer zo sterk als voorheen, maar GoPro heeft een dominante positie in de markt.

# 2. Geen schulden

Na enkele slechte jaren heeft GoPro nog steeds een balans waar veel andere bedrijven jaloers op zijn. Het bedrijf heeft $218 miljoen cash op de balans staan, goed voor 20% van de beurswaarde, en geen schulden. Het risico op een faillissement is dus beperkt en het opwaarts potentieel is groot wanneer het management erin slaagt om terug break-even te draaien (zoals ze verwachten voor 2017).

# 3. Drones

De Karma Drone moest het volgende topproduct worden van GoPro in 2016, maar het werd een flop. Toch is – naast miljoenen ontwikkelingskosten – nog niet alles vervlogen. In tegenstelling tot veel andere producenten van drones ligt het product alsnog in de rekken. Je kan het dus kopen en de drone vliegt. De enige echte concurrentie van bruikbare drones komt van DJI en Parrot, maar die hebben niet de naamsbekendheid van GoPro. De Karma Drone kan alsnog een succes worden.

# 4. Virtual Reality

In alle stilte betrad GoPro ook de markt van Virtual Reality met zijn 360-gradencamera. De camera is aan de dure kant, maar het geeft het bedrijf wel een leidende positie in dit segment. De komende jaren kan GoPro met Virtual Reality camera’s komen aan goedkopere prijzen waardoor het ook in deze markt een dominantie positie kan opbouwen.

# 5. Uitzonderlijke opportuniteit

Je krijgt als belegger niet vaak de kans om een aandeel te kopen met zo’n sterke merknaam als GoPro dat zo hard wordt afgestraft op de aandelenmarkt. Schuldenvrij, een vette portie cash geld en potentiële markten zoals drones en Virtual Reality maken dat GoPro een enorm opwaarts potentieel heeft wanneer het de wind in de zeilen krijgt.

Bron: Fool.com