De mens droomt er altijd van om rijk te worden. Dat slechts een kleine minderheid daar in slaagt, is te danken aan het feit dat veel mensen 1 ding verkeerd doen. De pijnlijke waarheid om rijk te worden die niemand wil horen is dat je er alleen maar in zal slagen wanneer je voor jezelf werkt. Wanneer je voor iemand anders werkt, is de kans op financiële rijkdom bijzonder klein.

Uiteraard zijn er uitzonderingen hier en daar, maar je eigen bedrijf oprichten is bijna de enige mogelijkheid om écht rijk te worden. Tegenwoordig ben je al niet meer rijk met een vermogen van €1 miljoen. Miljonairs zijn de nieuwe middenklasse. Echt rijk worden, daar heb je al €10 miljoen voor nodig.

Hoe kom je aan €10 miljoen? Alvast niet door te sparen en te werken voor iemand anders.

Stel dat je €100.000 per jaar overhoudt, wat al bijzonder veel is, en dit bedrag kan beleggen aan een gemiddelde opbrengst van 7% per jaar. Dan heb je nog altijd 31 jaar nodig om aan €10 miljoen te geraken.

En hoeveel moet je al verdienen om na belastingen en kosten per jaar €100.000 over te houden? Veel … heel veel!

Enkel CEO’s van grote bedrijven verdienen genoeg om ‘in dienst’ echt rijk te worden. Het probleem wanneer je voor iemand anders werkt, is dat je inkomsten ook begrensd zijn aan de bovenkant. Buiten een paar procenten loonsverhoging en een bonus zit je al snel aan je plafond. Anderzijds is het risico op ontslag altijd aanwezig waardoor het neerwaarts risico veel groter is dan het opwaarts potentieel.

Wanneer écht rijk worden jouw doel is, moet je niet voor iemand anders gaan werken maar je eigen bedrijf oprichten en dat bedrijf groot maken. Het is al voldoende om naar de Forbes lijst met rijkste personen ter wereld te kijken. Bill Gates, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Amancio Ortega, Carlos Slim, … het zijn allemaal ondernemers met hun eigen bedrijf.

Of kijk eens rond in je eigen omgeving. De echte rijken zijn diegene met hun eigen bedrijf, niet diegene ergens in loondienst werken.

Waar wacht jij nog op?

Bron: Inc.