Iedereen heeft wel een moment in zijn/haar leven waarop een eigen bedrijf beginnen veel interessanter klinkt dan werken voor een baas. Je hebt een goed idee, je wil meer vrijheid of controle, of je realiseert je dat je meer wilt verdienen voor de inspanningen die je levert. In dat geval is het beter om er zo vroeg mogelijk aan te beginnen, dat eigen bedrijf.

Of … misschien is miljonair worden wel een drijfveer. In ieder geval is het beste moment om een eigen bedrijf op te richten in je 20’er jaren of begin 30. Daar zijn 5 goede redenen voor.

-1. Rendement op lange termijn

Stel dat je er in slaagt om een goed, rendabel bedrijf te creëren. Dan wil je daar ook zo lang mogelijk de vruchten van plukken. Hoe vroeger je start met je eigen bedrijf, hoe langer je kan genieten van de opbrengsten. Zelfs wanneer het een paar pogingen nodig heeft, is het beter om de vruchten op lange termijn te plukken.

-2. Risico’s

Jongeren kunnen meer risico’s verdragen. Een eigen bedrijf oprichten heeft meestal investeringen in tijd en geld nodig. Daar zijn de nodige risico’s aan verbonden. Hoe jonger je bent, hoe meer je die risico’s kan verdragen. Je hebt minder verantwoordelijkheden, minder verplichtingen en je hebt meer tijd om eventuele verliezen weg te werken.

-3. Energie en motivatie

Hoewel dit afhankelijk is van persoon tot persoon, hebben jongeren in het algemeen meer energie, meer motivatie en meer enthousiasme om te slagen. Jongeren hebben van nature een groter energieniveau. Hoe ouder je wordt, hoe meer je daar zelf aan moet werken.

-4. Aanpasbaarheid

Jongeren kunnen zich ook veel sneller aanpassen aan nieuwigheden. Vooral de technologische vooruitgang speelt in het voordeel van de jeugd. Technologische vooruitgang is een belangrijk onderdeel van de huidige maatschappij. Jongeren die opgegroeid zijn met een tablet kunnen zich op technologisch gebied sneller aanpassen dan diegene die opgegroeid zijn met een PC.

-5. Meerdere bedrijven

Diegene die echt van het ondernemerschap houden, worden vaak serie-ondernemers. Meestal is het recentste bedrijf beter dan het vorige door de ervaring, een beter zicht op de toekomst en de opgebouwde contacten. Wie al jong begint met zijn eerste bedrijf, creëert zo de mogelijkheid om later veel gemakkelijker meerdere bedrijven op te richten.

Bron: Entrepreneur

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>