Je moet niet kiezen, je kan alles hebben wat je wil. Zo denken de superrijken over het leven. Het leven is geen keuze tussen geld, familie of geluk. Met de juiste aanpak  kan jij ook alles hebben. Dat bewijst de miljardairslijst van Forbes opnieuw. De 5 rijkste mensen hebben 1 opvallende gelijkenis: kinderen, veel kinderen.

Bill Gates is voor het 4e jaar op rij de rijkste mens ter wereld volgens Forbes. Bill Gates heeft 3 kinderen. Warren Buffett staat op de 2e plaats, Buffett heeft … 3 kinderen. Amancio Ortega daalde naar de 4e plaats op de ranglijst van Forbes, aantal kinderen: 3.

Jeff Bezos, CEO van Amazon doet er zelfs nog eentje bij. Bezos voegde het meeste geld toe aan zijn fortuin het afgelopen jaar waardoor hij momenteel de 3e rijkste persoon ter wereld is. Bezos heeft 4 kinderen.

De enige uitzondering is voorlopig Mark Zuckerberg. De CEO van Facebook heeft momenteel 1 kind, een dochter van 1 jaar. Maar het gezin Zuckerberg – Chan verwacht ondertussen al een 2e kind.

Familie en kinderen zijn geen excuus

Natuurlijk zijn kinderen geen garantie op rijkdom. Maar het toont wel aan dat je niet moet kiezen in het leven. Je kan én een gezin hebben én een carrière. Rijkdom komt er niet ten koste van je familieleven.

In plaats van je familie te gebruiken als een excuus om geen carrière te maken, kan je familie gebruiken als een motivatie om carrière te maken zodat je financieel beter voor je familie kan zorgen. Dat zegt Steve Siebold, auteur van het boek ‘How Rich People Think’ en specialist in miljardairs.

Bill Gates en Warren Buffett, 2 goede vrienden, denken trouwens hetzelfde over hun erfenis. Beide miljardairs zijn het eens dat de kinderen slechts een klein deel van hun fortuin zullen erven. De kinderen zullen nog steeds bij de rijkste mensen ter wereld behoren, maar de rijkste en 2e rijkste man ter wereld hebben beloofd om het overgrote deel van hun fortuin aan een goed doel te schenken.

Bron: CNBC