Wat is succesvol zijn? Vroeger was iemand succesvol met een goedbetaalde, belangrijke job en vooral veel glamour en glitter. Vandaag liggen de kaarten anders. Veel mensen kunnen succesvol zijn zonder dat je dat ziet. Ook jij kan al succesvol door het leven gaan, misschien zelfs zonder dat je het weet.

Succesvol zijn is tegenwoordig een levensstijl. Want wat ben je met een vette bankrekening als je je vrouw en kinderen nooit ziet? Wat ben je met een succesvolle carrière als je de dag na je pensioen dood neervalt? Is dat het succes dat we willen?

Echt succesvol zijn komt vanuit jezelf. Het is een kracht die niemand van je weg kan nemen. 5 signalen kunnen er op wijzen dat jij succesvol bent:

-1. Je bent succesvol wanneer je zelf je carrière bepaalt. Wanneer je een leuke baan hebt, maar je durft niets tegen je baas zeggen, dan ben je niet succesvol. Zelf je eigen carrière uitstippelen en sturen is veel meer waard.

-2. Je bent succesvol wanneer je anderen ook succesvol maakt. Wanneer je anderen beter maakt waardoor je zelf ook beter wordt, ben je succesvol. Succes is een teamsport, geen solo project.

-3. Je bent succesvol wanneer je durft zeggen waar het op staat. Veel mensen weten het beter maar durven niets zeggen. Daardoor gaan andere mensen, die het niet zo goed weten, met de pluimen lopen.

-4. Je bent succesvol wanneer je jezelf de toestemming geeft om groot genoeg te denken. Je moet een visie hebben in het leven en daar naartoe werken. Het maakt niet uit hoe klein de stappen zijn, zolang je vooruit gaat, boek je succes.

-5. Je bent succesvol wanneer je mensen rond je heen hebt waarvan je houdt en die ook van jou houden. Je kan altijd een andere job zoeken, er zijn altijd manieren om aan geld te geraken. Maar tijd en liefde moet je koesteren.

Bron: Forbes