Geld sparen … het is gemakkelijker dan je denkt. Het enige dat je moet doen is een paar super gemakkelijke tips volgen. Vergeet niet, €100 per maand klinkt misschien niet veel, maar dat is wel €1.200 per jaar is … of €6.000 op 5 jaar. Daar kan je al leuke dingen mee doen. En niemand houd je tegen om wat meer te sparen.

Geld sparen begint met bewust worden van je uitgaven. Je kan gemakkelijk een overzicht krijgen van je uitgaven door eens door je rekeninguittreksels te scrollen. Met een beetje inspanning kan je daar al enkele tientallen euro’s vinden om te besparen.

En zelfs als dat nog te moeilijk is, zijn er nog 5 tips om super gemakkelijk €100 per maand extra te sparen.

# 1. Schrijf het over op je spaarrekening

Zo gemakkelijk kan het zijn! Zet een permanente opdracht van je zicht- naar je spaarrekening de dag nadat je loon op je rekening staat. Je kan beginnen met €50. De kans is groot dat je op het einde van de maand niet eens merkt dat je die €50 mist. Dan ben je al halfweg je doel. Je kan ook geleidelijk aan het bedrag verhogen.

# 2. Verhoog je voorafbetaling van de belastingen

Je kan heel eenvoudig aan je personeelsverantwoordelijke vragen om elke maand wat meer bedrijfsvoorheffing in te houden op je rekening. Zo ontvang je een iets lager netto loon, maar trek je meer terug bij de belastingaangifte.

# 3. Ga op een cash dieet

Probeer zo veel mogelijk uitgaven te betalen met cash geld. Het is wetenschappelijk bewezen dat je minder uitgeeft wanneer je alleen maar cash geld gebruikt. Met cash geld betalen maakt jou veel bewuster in je relatie met je geld.

# 4. Gebruik een spaarvarken

Wanneer je alleen maar met cash geld betaalt, kan je ook een spaarvarken gebruiken om het geld dat je terug krijgt te sparen. Zo is er een vrouw die al meer dan €30.000 kon sparen door briefjes van €5 in een spaarvarken te steken iedere keer ze die terug kreeg.

# 5. Maak een ‘guilty pleasures’-pot

Zet geld aan de kant voor je pleziertjes. Op die manier geniet je niet alleen meer van jouw ‘guilty pleasures’, je zorgt er ook voor dat er geen buitensporige uitgaven voor een financiële kater zorgen. Zoals met alles in het leven moet je uitgeven wat je hebt en niet leven van wat je denkt dat je hebt. Van plezier maken is nog nooit iemand ongelukkig geworden, maar het mag je bankrekening niet ruïneren.

Bron: Yahoo Finance