Snap Inc IPO

Het moederbedrijf van Snapchat, Snap Inc., kreeg op donderdag 2 maart een notering op de Amerikaanse beurs. Destijds werd deze beursgang met open armen ontvangen, want tijdens de eerste twee handelsdagen wist het aandeel met dubbele cijfers in waarde te stijgen. Sinds de derde handelsdag is het tij echter gekeerd en de grafiek begint er steeds rampzaliger uit te zien.

Tijdens de beursgang van Snap Inc. waren er genoeg analisten die sprake van een absurde hoge beurswaarde. Snapchat werd immers naar de beurs gehaald tegen meer dan 100 keer de omzet. Vanaf de eerste handelsdag was dat voor sommige zakenbanken al direct een reden om een ‘verkoopadvies’ voor Snapchat af te geven.

Snapchat opereert in een moeilijk klimaat

snapchat

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockCharts, is de prijsval van Snapchat in beeld gebracht. Op dit moment beweegt het aandeel rond de laagste koers sinds haar beursgang van 2 maart.

Volgens diverse Amerikaanse analisten is een investering in Snapchat niet zonder risico. Naast het feit dat de waardering aan de hoge kant is, opereert het bedrijf ook nog eens in een moeilijk klimaat. Instagram wordt gezien als de grootste concurrent van Snapchat en het is nog maar de vraag of Snap Inc. ooit winst gaat maken.

Nu het feestje van de beursgang definitief ten einde is gekomen, lijken steeds meer beleggers hun geloof in Snapchat op te geven.