Beleggers hebben meer toegang aan informatie dan ooit tevoren. Dit is bijzonder goed, een goed geïnformeerde belegger is een betere belegger. Ook op YouTube kan je enkele bijzonder interessante kanalen vinden om te volgen. Klein detail, het zijn wel Engelstalige kanalen.

Wie niet graag leest, kan altijd op YouTube terecht voor een karrevracht aan nuttige informatie. Maar YouTube is zo groot, dat het soms moeilijk is om het kaf van het koren te scheiden. Onderstaande YouTube kanalen zou iedere belegger alvast moeten volgen.

-1. Khan Academy

Aantal volgers: + 3 miljoen

Het YouTube kanaal van Khan Academy is zeer nuttig voor diegene die willen leren beleggen. Je vindt er video’s over ‘Waarde en Beleggen’, ‘Munten’, ‘Banken en Geld’, …

Khan Academy legt gecompliceerde financiële materie zeer eenvoudig uit zodat iedereen het kan begrijpen. Soms lijkt het wel een lange uiteenzetting in een aula, maar wie zich deze materie eigen wil maken, moet geen dure cursussen meer volgen. Het YouTube kanaal van Khan Academy is al voldoende.

-2. Preston Pysh

Aantal volgers: +75.000

Wie iets wil leren van de meest succesvolle beleggers, kan best Preston Pysh volgen op YouTube. Ze praten bijvoorbeeld over de boeken die succesvolle beleggers hebben beïnvloed. Ook fans van Warren Buffett kunnen hier veel nuttige informatie vinden. Er wordt geen enkel onderwerp uit de weg gegaan.

-3. Martin Shkreli

Aantal volgers: +65.000

Om te beginnen, ja, Martin Shkreli zit in de gevangenis en is veroordeeld wegens het misleiden van minstens 2 hedge funds. Anderzijds biedt Martin Shkreli via zijn YouTube kanaal bijzonder interessante inzichten die iedere belegger kan gebruiken. Vooral op het gebied van biotechnologie kent hij veel.

-4. Financial Education Channel

Aantal volgers: +70.000

De basis van beleggen en persoonlijke financiën vind je hier. In zijn enthousiaste stijl legt de man uit hoe hij $200.000 verdiende tegen zijn 25e verjaardag. De uitleg is niet diepgravend, maar wel zeer uitgebreid en inspirerend.

-5. Peter Schiff

Aantal volgers: +180.000

Schiff is zo contrair als maar zijn kan. Zijn mening staat bijna altijd volledig tegenovergesteld aan de publieke opinie. Hij praat over de economie, goud, belastingen, de aandelenmarkt, monetaire beslissingen, … Hij duidt graag op de tekortkomingen van de markt en biedt steeds zeer interessante tegenargumenten. Zijn uitleg is nooit uit de lucht gegrepen.

Bron: MarketWatch