Bill Gates rijk worden tips

Bill Gates spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Hij is een van de rijkste mensen ter wereld, hij veranderde eigenhandig de computerwereld, hij schonk al tientallen miljarden dollars aan goede doelen en hij is een zeer goede belegger. Zijn tips zijn dan ook meer dan welkom.

Dit zijn de 6 belangrijkste tips van Bill Gates:

# 1. Investeer in jezelf

Op een vraag waar jongeren vandaag $100.000 in moeten investeren, was Gates zijn antwoord kort maar krachtig: in zichzelf. Hoewel Gates zelf nooit zijn hogere studies heeft afgemaakt, onderstreept hij het belang van een goede opleiding. De energie, vriendschap en intelligentie die je opdoet via een opleiding, zijn onbetaalbare ervaringen in het verder verloop van een carrière.

# 2. Omarm kritiek

Gates schreef eerder al eens in een boek over het belang van negatieve feedback. Kritiek is niet alleen belangrijk om iets bij te leren, maar ook om een oplossing te vinden. Negatieve feedback is een opportuniteit om in de toekomst beter te doen.

# 3. Leer ‘nee’ zeggen

Hoe ambitieus, intelligent en energiek je ook bent, er zijn maar 24 uren in een dag. Het verschil tussen succes en falen ligt dikwijls in de manier waarop je die uren invult. Warren Buffett zei ooit tegen Bill Gates: “You have to be good at saying no.” Het was een van de beste adviezen die hij ooit heeft gekregen. Concentreer je tijd en energie in de dingen die een verschil kunnen maken.

# 4. Wees kritisch over je succes

Vooruitgang ligt dikwijls meer in de analyse van wat niet werkt dan van wat wel werkt. Succes kan zelfs gevaarlijk zijn wanneer het naar je hoofd stijgt. Succes is een slechte leidraad, het verleidt slimme mensen zodat ze denken dat ze niet kunnen verliezen. Wat vandaag werkt heeft geen garantie om morgen ook te werken.

# 5. Meten is weten

Je kan ongelofelijke dingen realiseren wanneer je doelen voorop stelt en naar middelen zoekt om die doelen te bereiken. Het is eenvoudig advies maar Gates is nog steeds verbaasd hoe weinig mensen dit advies opvolgen en correct uitvoeren.

# 6. Wees optimistisch

Optimisme wordt dikwijls verward met valse hoop. Maar er is ook zoiets als valse hopeloosheid. Optimisme en het daaruit vloeiende geluk kan een bijzonder krachtige impact hebben. Geluk inspireert mensen om productiever te worden. In plaats van stress te laten overheersen, investeer je beter in dingen die je gelukkig maken. Optimisme maakt het leven gemakkelijker.

Bron: Time Money