Op het eerste zicht lijkt een miljoen onbereikbaar. Maar het is realistischer dan je denkt. Er zijn honderdduizenden miljonairs in België en Nederland. Dus waarom zou jij daar niet bij kunnen horen? De meeste miljonairs zijn zelf rijk geworden. Je moet er iets voor over hebben, maar het is niet onmogelijk.

Wanneer je echt miljonair wil worden, zijn dit 7 realistische manieren om jouw droom te realiseren.

-1. Verhoog je winstmarge

Een winstmarge is niet enkel van toepassing op bedrijven. Je kan het ook toepassen op je persoonlijke financiën. Je winstmarge is het verschil tussen je inkomsten en uitgaven. Om miljonair te worden moet het verschil tussen jouw inkomsten en uitgaven meer zijn dan 15%.  In feite zou je zelfs de helft van je inkomen moeten sparen/beleggen.

-2. Beleggen

Met een voldoende hoge winstmarge, kan je zonder problemen beleggen. Maar beleggen zonder plan is hetzelfde als naar een casino gaan. Wanneer je niet weet wat je doet, zal je gegarandeerd geld verliezen. Begin zo vroeg mogelijk, leer wat echt beleggen is en vermijd fouten.

-3. Maak van je hobby je beroep

Passie alleen maakt je nog geen miljonair. Maar passie kan er wel voor zorgen dat je van je hobby je beroep kan maken. Veel succesvolle bedrijven ontstaan uit de passie van een bepaald persoon.

-4. Wees geduldig

Wat je ook doet, miljonair worden heeft tijd nodig. Je winstmarge verhogen, beleggen, je eigen bedrijf succesvol maken, … het zijn allemaal zaadjes die kunnen uitgroeien naar jouw eerste miljoen. Maar dat zal niet van de ene op de andere dag gebeuren. Je eerste miljoen verdienen zal langer duren dan je 2e miljoen verdienen.

-5. Investeren in vastgoed

Iedereen kan miljonair worden met vastgoed. Daar heb je niet eens een fors startkapitaal voor nodig. Vastgoed heeft al jaar en dag tal van mensen miljonair gemaakt. 90% van de miljonairs bezit vastgoed. Er zal dan toch wel iets mee te verdienen zijn, niet? Lees hier hoe je in 4 stappen vastgoedmiljonair kan worden.

-6. Geloof dat je miljonair kan worden

Laat niemand je op andere gedachten brengen. Wanneer miljonair worden jouw droom is, zal jij die droom waarmaken, ongeacht wat andere mensen denken en zeggen. Vermijd schulden, laat je niet afleiden, leer wat je moet leren, doe wat je moet doen en vroeg of laat zal jouw droom uitkomen. En vergeet onderweg niet om plezier te maken.

-7. Pas je levensstijl aan

Veel mensen willen niet miljonair worden, ze willen een miljoen uitgeven. Wie écht miljonair wil worden, moet zijn levensstijl aanpassen. Minder uitgeven dan je verdient is het begin van een miljoen. Maar daar blijft het niet bij. Niet méér gaan uitgeven wanneer je meer verdient, versnelt jouw toch naar 7 cijfers op jouw bankrekening. Het is jouw levensstijl die voor een groot deel bepaalt of je miljonair kan worden. Wees tevreden met wat je hebt. Meer geld maakt niet altijd meer gelukkig, maar als miljonair heb je wel veel meer mogelijkheden. Die heb je niet als je alles uitgeeft.

Bron: Entrepreneur