Mark Zuckerberg zwart wit

We hebben allemaal een (verborgen) droom om succesvol te worden. Helaas bestaat er geen magische pil die ons op het allerhoogste niveau brengt. Maar er zijn bepaalde kwaliteiten die succesvolle mensen met elkaar gemeen hebben. Pas die eigenschappen toe en 2017 kan wel eens jou jaar worden.

Onderstaande 6 signalen hebben een grote impact op jouw succes. Begin ze zo snel mogelijk toe te passen om van 2017 een fantastisch succesvol jaar te maken.

# 1. Vind geluk in het succes van anderen

Succesvolle bedrijven en (sport)ploegen bestaan uit mensen die voor elkaar door het vuur gaan. Ze zijn bereid opofferingen te doen ten voordele van het geluk van anderen. In een succesvol team kent iedereen zijn kwaliteiten en zijn plaats. Succes delen is de grootste vorm van motivatie.

# 2. Je denkt niet aan een leven/werk balans. Je denkt aan het leven

Een goed leven/werk balans is de hype van de laatste jaren. Maar dat is ontzettend moeilijk toe te passen. Je werk is je leven en je leven is je werk. Je familie is je leven en je leven is jouw familie. Er is geen onderscheid. Succesvolle mensen zoeken geen balans maar genieten van het leven, ze genieten van hun werk, familie, vrienden, …

# 3. Je hebt iets te bewijzen aan … jezelf

Veel mensen willen zich bewijzen ten opzichte van anderen. Maar succesvolle mensen willen vooral iets bewijzen ten opzichte van zichzelf. Ze willen het beste voor zichzelf zodat de omgeving automatisch mee profiteert.

# 4. Negeer de 40-urenweek

Volgens onderzoek daalt de productiviteit vanaf het moment dat je meer dan 40 uur per week werkt. Succesvolle mensen hopen altijd dat de concurrentie dat gelooft. Ze werken niet alleen efficiënter dan de rest, ze werken ook harder. Er zijn altijd anderen die slimmer zijn of meer talent hebben, maar hard werken kan niemand verslaan.

# 5. Geld is een verantwoordelijkheid, geen beloning

Succesvolle mensen zien geld niet alleen als een beloning voor hun harde werk, ze zien geld ook als een middel om te groeien. Ze zien geld als een middel om anderen te helpen, om terug te geven aan de gemeenschap. Ze willen niet alleen hun eigen leven beter maken, maar ook het leven van anderen.

# 6. Je denkt niet dat je speciaal bent

Succes is een onderdeel van ambitie, doorzetting en uitvoering. Maar er is ook altijd een dosis geluk mee gemoeid. Succesvolle mensen zijn niet beter of anders dan anderen. Ze blijven nederig, ze blijven advies vragen en ze erkennen het succes van anderen.

Bron: Business Insider