Vraag jij je soms ook wel eens af waarom bepaalde bedrijven voor hun logo hebben gekozen? Een logo is een uithangbord van een bedrijf. Het logo moet dan ook bij het imago passen. Er zijn bedrijven die enorm veel geld investeren in het juiste logo. Het leuke is dat sommige bedrijven er ook een verborgen boodschap in steken.

De betekenis van sommige bedrijfslogo’s gaat al een tijdje terug waardoor veel mensen niet meer weten wat er achter steekt. Toch sta je soms versteld waarvoor het logo allemaal staat. Dit is de uitleg achter 7 bekende bedrijfslogo’s. Als je eens iets interessants wil vertellen aan je vrienden, … 😉

# 1. BMW

BMW betekent ‘Bayerische Motoren Werke’. Het wit en blauw vertegenwoordigt de vlag van Beieren alsook een witte propeller met een blauwe lucht op de achtergrond. In de beginjaren was BMW nog een producent van motoren voor vliegtuigen.

# 2. Cisco Systems

De streepjes van Cisco zijn magnetische golven. Maar ze komen ook overeen met de steunpilaren van de Golden Gate brug in San Fran Cisco.

# 3. Toyota

In het logo van Toyota kan je iedere letter van de bedrijfsnaam terugvinden.

# 4. FedEX

In het logo van het Amerikaanse FedEx zit een pijl verborgen.

# 5. Toblerone

Het chocolademerk Toblerone speelt met de negativiteit van een afbeelding. In de lege ruimtes tussen het logo kan je een beer terugvinden. Het negatief van de berg is dus een beer. De beer staat als verwijzing naar honingsmaak.

# 6. Yamaha

Yamaha maakt tegenwoordig veel producten, maar begon als een producent van piano’s. Het logo bestaat uit 3 stemvorken.

# 7. Sony Vaio

Het Sony Vaio logo is een integratie van analoge en digitale technologie: een golf en de binaire combinatie van 1 en 0.

Bekijk alle verborgen boodschappen in deze video van Business Insider:

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>