Quirky Egg Minder Er gaat een heel nieuwe wereld open met het Internet der Dingen en de technologische vooruitgang. Steeds meer toestellen komen op de markt en toepassingen worden verbonden met het internet. Maar zoals dat gaat met nieuwe trends, zijn er ook bij die wat overdrijven. Bepaalde gadgets kunnen best wel omschreven worden als ‘behoorlijk nutteloos’. Of wat dacht je van de volgende ‘slimme’ toepassingen.

# 1. Quirky Egg Minder

De Quirky Egg Minder is een toestel dat je eierdoos in de ijskast verbindt met je smartphone. Je krijgt een push melding wanneer het tijd is om opnieuw eieren te kopen. De led lampjes op het toestel zelf geven aan wanneer de houdbaarheidsdatum van de eieren bijna verstreken is. Kostprijs: $13.

# 2. Onvi Prophix

De Onvi Prophix is een slimme tandenborstel. Hoewel het niet het enige toestel is dat je tanden verbindt met het internet, is het wel een van de vreemdste. Via een 10 megapixel camera neemt het foto’s van de binnenkant van je mond. Je kan ook ‘live’ volgen hoe jij je tanden poetst. Kostprijs: $400.

# 3. Flosstime

Nog meer tandhygiëne. De Flosstime geeft je een draadje om te flossen iedere keer dat je op het toestel tikt dat aan je spiegel hangt. Om het toestel kindvriendelijk te maken, worden er ook verschillende covers ontworpen. HapiFork

# 4. HapiFork

De HapiFork werkt via Bluetooth en is een slimme vork die begint te trillen wanneer iemand te snel eet.  Het kan je van een slechte eetgewoonte afhelpen. Het is echter de vraag of het nodig is om daar $70 voor te betalen.

# 5. Oombrella

Ben jij ook wel eens je paraplu vergeten in een of andere winkel? Dan is dat nu verleden tijd met de oombrella. Naast het weerbericht stuurt de oombrella ook de locatie door waar je de paraplu hebt achtergelaten. Kostprijs: $80.

# 6. Belty Good Vibes

De Belty Good Vibes is een riem die dient als een soort fitness-app. De riem begint te trillen wanneer je te lang zit, niet rechtop staat, te weinig drinkt, … De Franse producent wil de riem eind dit jaar beginner verkopen vanaf $395. Hidrate Spark

# 7. Hidrate Spark

De Hidrate Spark is een van de waterflessen die de laatste jaren opmars maakt. Via een Bluetooth verbinding zorgt een app ervoor dat je genoeg drinkt. De fles begint zelfs te gloeien wanneer je voldoende vocht naar binnen werkt. Toch is het prijskaartje van $55 nogal veel voor een drinkfles. Bron: B.I.