De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor de ene een reden om zich te laten gaan, voor de andere het ideale moment om aan zijn succes van morgen te werken. De zomer is niets anders dan een seizoen met een andere temperatuur. Op uitzondering van enkele ‘zomerse’ evenementen is er geen excuus om niet aan je toekomst te werken.

De zomer is het ideale moment om een voorsprong op te bouwen op anderen die liever lui zijn. Succesvol worden betekent alvast niet dat je de zomer vrij moet nemen. Succesvol worden betekent dat je aan je succes moet werken. Een zonnetje aan de hemel is geen excuus om dat te laten vallen.

Zo spenderen succesvolle mensen hun zomer.

-1. Ze worden hun eigen baas

Veel mensen praten op het strand of een terras over wat ze allemaal nog willen bereiken. Maar succesvolle mensen doen het ook, zomer of niet. Ze staan iedere dag vroeg op, werken aan hun toekomst en plannen alles om hun eigen baas te worden.

-2. Ze stappen uit hun comfortzone

De zomer is het ideale moment om dingen te doen die je anders nooit doet. Je moet uit je comfortzone stappen en groeien naar het volgende niveau. Ga spreken voor een publiek, begin te sporten, ga naar evenementen waar andere succesvolle mensen zijn om te netwerken, …

-3. Ze maken een lijst

Wanneer je iets wilt veranderen, heb je een lijst nodig. Schrijf op wat je allemaal moet veranderen om succesvol te worden en maak er dagelijkse gewoontes van. Je lijst wordt je focus deze zomer.

-4. Ze doen geen nutteloze dingen meer

Succesvol worden wil niet zeggen dat je jouw sociale leven moet opgeven. Het betekent wel dat je jouw tijd zo nuttig mogelijk moet spenderen.

-5. Ze maken doelstellingen

Je geraakt nergens wanneer je niet weet waar je naartoe moet gaan. Daar heb je doelstellingen voor nodig. Neem in de zomer geregeld de tijd om je doelstellingen op te schrijven. Begin met doelstellingen op lange termijn en werk die verder uit met doelstellingen op middellange en korte termijn.

-6. Detox

Het is gemakkelijk om je in de zomer fysiek en mentaal te laten gaan. Maar wanneer je juist op die momenten aan je gezondheid werkt, door te sporten, mediatie, yoga, gezonde voeding, … zet je jouw lichaam klaar om meer aan te kunnen in het najaar.

-7. Ze werken hun projecten af

Er is niets zo vervelend om na de zomer te beginnen met hetgeen je voor de zomer hebt laten liggen. Werk de dingen af waar je aan bezig bent. Zo kan je met nieuwe energie aan nieuwe projecten beginnen. Opnieuw heb je voorsprong op de rest.

Bron: Inc.com