Succesvolle zakenman

Succes komt dikwijls met kennis en ervaring … ook van de fouten die je maakt. Mensen hebben nu eenmaal de neiging om fouten te maken. Maar succesvolle, rijke mensen leren uit die fouten en maken ze niet opnieuw. Dit is wat jij van hen kan leren.

Succesvolle mensen laten zich niet tegenhouden door fouten. Ze zien ze zelfs als een noodzakelijk proces. Ze leren niet alleen wat ze moeten doen, maar ook vooral wat ze niet moeten doen.

-1. Verkeerde relaties

Je bent het gemiddelde van de 5 mensen die het dichtste bij jou staan. Wanneer er negatieve mensen in je dichte omgeving zijn, halen deze jou gemiddelde naar benden. De positieve mensen zullen ervoor zorgen dat je tot veel meer in staat bent dan je zelf denkt.

-2. Ze doen niet jaren waar ze geen voldoening van krijgen

We werken zo’n 100.000 uur in ons leven. Dat komt overeen met 11,5 jaar of zo’n 1/8 van je hele leven. Je kan dan maar best iets doen dat je graag doet. Wanneer je altijd tegen je goesting gaat werken, heeft dat ongetwijfeld ook een impact op andere aspecten in je leven.

-3. Ze laten angst en twijfel niet hun keuzes bepalen

Angsten en twijfels zijn normaal, maar ze mogen je leven niet domineren. Succesvolle mensen baseren hun beslissingen op hetgeen belangrijk voor hen is. Angst en twijfel zijn geen criteria om rekening mee te houden.

-4. Ze jagen niet iemand anders zijn droom na

Dromen, doelen en vrijheid moeten de bovenhand krijgen op de keuzes die je maakt. Succesvolle mensen verliezen geen tijd aan onnodige afleidingen. Ze willen hun eigen succes in plaats van mee te werken aan de droom van iemand anders.

-5. Ze onderschatten de kracht van een fit lichaam niet

Om iets te bereiken, heb je energie nodig. Energie krijg je door gezond te eten en aan sport te doen. Het juiste eetpatroon en voldoende lichaamsbeweging is geen tijdverlies maar een belangrijk onderdeel van hun leven.

-6. Ze doen niets wat ze niet willen doen

Je kan veel doen op een dag, ook dingen die belangrijk lijken maar eigenlijk niet zijn als je eerlijk bent met jezelf. Rijke mensen weten welke dingen ze niet moeten doen zodat ze meer tijd over hebben voor de dingen die wel belangrijk zijn.

-7. Ze kopiëren geen andere succesvolle mensen

Succes trekt aan. Maar het succes van een ander kopiëren brengt zelden hetzelfde resultaat. Het is niet omdat iets werkt voor een ander dat het ook voor jou gaat werken. Je dromen, doelen en aspiraties moeten persoonlijk zijn.

Bron: Succes