Op 22 mei 2010 kocht een ontwikkelaar van het Bitcoin platform 2 pizza’s voor 10.000 Bitcoins. Op dat moment was de cryptomunt totaal niet bekend. Het zou de eerste aankoop in het echte leven zijn geweest met Bitcoins. Aan de huidige waarde van de Bitcoin zou die transactie meer dan $22 miljoen waard zijn. Het is te hopen dat de pizza’s hebben gesmaakt.

Bitcoin breekt record na record. Een jaar geleden noteerde de cryptomunt nog onder $500. Nu noteert Bitcoin boven $2.200 per BTC. Volgens analisten komt het prijsgeweld uit Japan. In Japan betaalt men graag nog meer voor Bitcoins. Handelaars zien opportuniteiten en kopen buiten Japan Bitcoins om die in Japan te verkopen en zo het prijsverschil in hun zak te steken.

Bitcoin chart

Maar eigenlijk begon het verhaal van de Bitcoin 7 jaar geleden. Een liefhebber van de Bitcoin, Laszlo Hanyecz overtuigde een lokale Papa John’s Pizza ervan om pizza’s te leveren in ruil voor Bitcoins. Op het Bitcoin Talk forum schreef hij op 22 mei 2010:

Ik betaal 10.000 Bitcoins voor een paar pizza’s. Maak er maar 2 grote pizza’s van zodat ik nog overschot heb, ik hou van pizzarestjes de volgende dag. Je mag zelf kiezen welke pizza je maakt, maar ik zou graag willen betalen met Bitcoins.

10.000 Bitcoins was in die tijd $40 waard. Om de 2 pizza’s te maken koste het $25, dus een Britse pizzeria die op het forum zat, ging akkoord. Sinds die dag is 22 mei Bitcoin Pizza Day.

Bitcoin had op dat moment totaal geen waarde, zegt Laszlo Hanyecz, dus het was behoorlijk cool om 2 pizza’s te krijgen in ruil voor die Bitcoins. Niemand wist op dat moment dat Bitcoin ooit zo groot zou worden. Op Bitcoin Pizza Day 2017 waren de 2 pizza’s alvast meer dan $20 miljoen waard.

Bron: Entrepreneur