Geld dividend

Enkele jaren geleden werd Slim Beleggen Dividend opgericht om een alternatief te bieden voor de lage rente op spaarboekjes en obligaties. Het is al een heel mooie tocht geweest. En toch hebben we het gevoel dat het nog allemaal moet beginnen.

We hebben in al die jaren niet alleen mooie aandelentips gelanceerd, we hebben onze abonnees ook begeleid. Samen met onze lezers hebben we kunnen ontdekken hoe waardevol dividendaandelen zijn.

Het leek ons dan ook een leuk idee om de 7 meest waardevolle lessen van de laatste jaren te delen met iedereen.

Deze ervaringen komen uit jarenlang onderzoek, interactie met de klanten en observaties van onze analisten.

-1. Diversificatie is belangrijk

Diversificatie is het beste middel tegen risico. Er is niets zo belangrijk dan een goede spreiding binnen een aandelenportefeuille. Naarmate er nieuwe kansen ontstaan binnen onze rapporten, groeit de diversificatie samen met de portefeuilles van de beleggers.

-2. Geduld is belangrijk

Geduld is een goede deugd, zeker voor beleggers. Dividendaandelen helpen je geduldig worden, je wordt immers betaald om te wachten. Hierdoor maak je meer gebruik van de kracht van samengestelde interest. En zo maak je jaar na jaar het verschil.

Dat zie je duidelijk op deze grafiek waar de Dividend Aristocraten – bedrijven die al +25 jaar dividend betalen – steeds meer afstand neemt van de S&P 500.

Dividend Aristocraten

-3. Blijf bij je strategie

Veel beleggers veranderen te dikwijls van strategie omdat ze ‘op een ander’ betere resultaten zien. Er is echter maar een strategie die al decennia werkt: dividendaandelen, zie maar naar Warren Buffett.

-4. Houd de kosten laag

Kosten zijn als een virus dat wacht om toe te slaan. Wanneer je het niet onder controle houdt, slaan ze genadeloos toe en smelt jouw rendement als sneeuw voor de zon. Hoe hoger de kosten, hoe minder er over blijft voor jouw winst. In dat opzicht is een buy-and-hold strategie de beste oplossing, ideaal met dividendaandelen.

De beurskoers volgt dikwijls het dividend … omhoog

-5. Geeft het tijd

Niets gaat in een rechte lijn omhoog. Ieder bedrijf of iedere sector kan wel eens door een moeilijke periode gaan. Dat wil niet zeggen dat het niet terug beter kan gaan. Wanneer je op het verkeerde moment het schip verlaat, spring je vaak in het diepe zonder zwembandjes. Gezond verstand en tijd zijn dan essentieel. Dividend biedt extra rust om de aandelenkoers de tijd te geven te herstellen.

Zoals je kan zien op deze grafiek evolueert de beurskoers in dezelfde richting als het dividend, bij Groei Dividend aandelen is dat dus bij beide … omhoog.

Beurskoers volgt dividend

-6. Vermijd ruis

Te veel beleggers laten zich misleiden door informatie die er niet toe doet. De analisten van het Dividend Rapport weten gelukkig het verschil tussen wat ruis is en wat belangrijk is.

-7. Probeer beter te worden

Net zoals dat gaat met je job of hobby moet je bij beleggen ook leren om beter te worden. Je leert het beste door veel te lezen. Daarom dat de analisten niet enkel wat tips in het rond strooien, maar ook uitleggen waarom ze een aandeel selecteren. Ze geven ook steeds hun visie op de markten, ideaal om te groeien als belegger.

5 redenen waarom je NU dividendaandelen moet kopen

  • Dividendaandelen zorgen voor een EXTRA inkomen
  • Dividendaandelen zijn historisch gezien de BESTE aandelen op de markt
  • Dividendaandelen STIJGEN sterk 12 tot 18 maanden na de 1e renteverhoging van de Fed
  • Dividendaandelen zijn IDEAAL voor de beginnende belegger
  • Dividendaandelen zijn de FAVORIETE aandelen van alle TOP-beleggers

LEES HIER alles wat je moet weten over de COMBI-regeling van Slim Beleggen Dividend.