Young Mark Zuckerberg

Veel jongeren hebben nog een karrenvracht aan ongezonde en onsuccesvolle gewoontes. Ze moeten leren uit hun fouten om daarna de weg naar succes in te slaan. Maar eens de 3 voor je leeftijd staat, wordt het tijd om positieve gewoontes in je leven te slijpen. Dan ben je vertrokken voor een leven vol succes.

Persoonlijk en professioneel succes komt niet vanzelf. Deze levenslessen kunnen jou op het juiste pad zetten.

-1. Stop met roken

Het duurt jaren tot decennia vooraleer je de schade van roken hebt hersteld in je lichaam, maar er is ook een directe plus eens je stopt. Roken kost veel geld terwijl het bijzonder schadelijk is. Mensen die stoppen met roken en regel 3 toepassen, voelen zich veel fitter en gezonder terwijl de bankrekening een zucht van opluchting slaakt.

-2. Iedere dag op hetzelfde uren slapen en opstaan

Het is verleidelijk om in het weekend wat langer te blijven liggen, maar het verstoord wel je bioritme. Je lichaam is het gewoon om op hetzelfde moment op te staan en te gaan slapen. Wanneer je dat verandert, al is het maar voor een paar dagen, heeft dat al een invloed op je lichaam.

-3. Begin met sporten

Het maakt niet uit of je naar de fitness gaat of gaat fietsen, crossfit of zwemmen, … zolang je maar beweegt. In je ’30-er jaren begin je automatisch spiermassa te verliezen. Die spieren moeten terug getraind worden. En sport bevordert ook je creativiteit en denkvermogen.

-4. Geld sparen

Het ideale moment om geld te sparen was in je jonge jaren. Maar wanneer je toen liever je geld opdeed aan pintjes en reizen, is dit hét moment om ermee te beginnen. Sparen is van alle leeftijden, maar hoe sneller je eraan begint, hoe beter.

-5. Wees blij met wat je hebt

Wanneer je blij bent met wat je hebt, zal je vanzelf gelukkiger worden. Alles draait om dankbaarheid. Succesvolle mensen zijn altijd heel dankbaar, niet omdat ze succesvol zijn, maar omdat het hen gelukkig maakt.

-6. Vergelijk jezelf niet met anderen

Steeds naar anderen kijken zal je niet helpen je doelen te bereiken. Je kan veel beter je tijd en energie steken in je eigen leven dan jezelf te vergelijken met anderen.

-7. Fouten maken is OK

Maak fouten, leer eruit en ga verder. Iedereen maakt fouten, zelfs veel fouten. Ook de meest succesvolle mensen maken fouten. Fouten maken is geen zwakte, niet leren uit je fouten is een teken van zwakte.

Bron: Business Insider