Werken hoeveel, waar en wanneer je dat wilt. Klinkt dat goed in de oren? Zo ja, dan wordt het tijd om een online carrière te overwegen. De wegen van het internet leiden tegenwoordig naar meer geld, meer opportuniteiten en meer mogelijkheden. Het is gemakkelijker dan je denkt.

Met de juiste cocktail van inzet, volharding, doorzettingsvermogen, vaardigheden en talent kan je onmiddellijk met een online carrière van start gaan als …

-1. Virtuele assistent

Steeds meer bedrijven hebben geen fysiek kantoor meer. Alles gebeurt op locatie naar keuze en via het internet. Dit opent opportuniteiten voor mensen die virtueel allerhande taken kunnen uitvoeren. Je kan e-mails beheren, telefoons beantwoorden, agenda’s plannen, … vanuit je eigen plaats.

Je kan klein beginnen met een of enkele klanten. Eens je naam gevestigd is, komen er automatisch meer opdrachten via mond aan mond reclame of door je kunsten in de verf te zetten op sociale media zoals LinkedIn, Facebook, …

-2. Business coach

Ben je ergens heel goed in? Weet jij ergens heel veel van? Dan kan je jouw expertise aanbieden om anderen op te leiden … over heel de wereld. Dat kan via Skype/FaceTime of via online programma’s of een website.

-3. Freelance content creator

Content is King. Het internet is de eerste plaats waar mensen informatieve gaan zoeken. Wanneer jij goede informatie/content kan schrijven voor derde partijen die de nodig aandacht trekt, dan kan je daar mooi geld mee verdienen. Er liggen veel opportuniteiten te wachten voor mensen die goed en interessant kunnen schrijven.

-4. Je eigen online T-shirt winkel

Vroeger moest men steeds in het groot T-shirts aankopen en hopen dat je de juiste keuze had gemaakt. Tegenwoordig kan je veel gemakkelijker T-shirts op maat laten maken. Creatieve ontwerpen en sociale media kunnen een online T-shirt winkel in een mum van tijd laten floreren.

-5. Online consultant

Ben je expert, maar niet zo goed in het lesgeven, dan kan je nog altijd als consultant online je expertise aanbieden. Let wel op dat tegenwoordig iedereen wel ergens ‘expert’ in is. Je moet je kunnen onderscheiden van de rest met kennis die er echt toe doet. Maar wanneer je daarin het verschil kan maken, zullen klanten maar wat graag iets meer betalen.

-6. Sociale media goeroe

Sociale media goeroes hebben een groot aantal volgers via Facebook, Twitter, Instagram, … Daar kan je tegenwoordig aardig wat geld aan verdienen. Mensen met een grote invloed op sociale media kunnen producten en diensten van derde ‘aanbevelen’ en een mooie commissie van de winst opstrijken.

-7. Vlogger

Ben je niet zo goed met de pen, maar des te beter voor een camera, dan kan je gaan vloggen. YouTube sterren bereiken een gigantisch publiek waar adverteerders maar wat graag gebruik van maken om hun producten in de kijker te plaatsen.

Bron: Entrepreneur