Geld beleggen is gemakkelijk. Het risico beheersen is wat het moeilijk maakt. Verloren geld door een daling van de aandelenkoersen kan gerecupereerd worden, maar de tijd die je daarbij verliest niet. En het is net die tijd die je nodig hebt om op lange termijn een mooie pot geld bij elkaar te beleggen.

Wie vlak voor de financiële crisis bijvoorbeeld voor 100% in aandelen zat, had 5 jaar nodig om de verliezen goed te maken. Wie een saaie, traditionele 60/40 portefeuille had (60% aandelen, 40% obligaties) had maar 1,5 jaar nodig om de verliezen goed te maken. Dat geeft de 2e groep beleggers 3,5 jaar voorsprong op de eerste groep om hun geld opnieuw te laten groeien.

Om de risico’s beheersbaar te houden, moet je de risico’s zo klein mogelijk houden. Het verschil tussen succesvol en onsuccesvol beleggen op lange termijn, hangt af van de manier waarop je het risico beheerst.

Succesvol beleggen komt neer op enkele eenvoudige regels, zo eenvoudig dat het bijna onmogelijk is voor de gemiddelde belegger om ze te volgen. Succesvol beleggen is het TEGENOVERGESTELDE doen van wat je menselijke emoties je vertellen.

Deze 7 beleggingstips garanderen succes, volg ze dan ook!

#1. Verkoop de verliezers en laat de winnaars staan.

Een zeer eenvoudige regel, toch laten de meeste beleggers de verliezen oplopen in de hoop dat het nog ooit goed komt terwijl ze de winnaars snel verkopen uit angst hun verliezen (tijdelijk) te zien dalen.

# 2. Koop laag en verkoop hoog.

In het dagelijkse leven gaan we op zoek naar de goedkoopste prijzen voor de dingen die we kopen. Op de aandelenmarkt staat goedkoop gelijk aan slecht. Maar op lange termijn zorgt te duur kopen voor de grootste vernietiging van je vermogen.

# 3. Deze keer is het niet anders.

Emoties en psychologie zorgen ervoor dat beleggers steeds naar een uitleg zoeken om hun acties te rechtvaardigen. Het is altijd een andere situatie … tot het niet meer anders is.

# 4. Wees geduldig.

Je MOET NIET altijd beleggen, je kan ook je tijd afwachten en cash aanhouden totdat er zich een goede opportuniteit voordoet zodat je nummer 2 kan toepassen. Een cashbuffer weerhoud je ervan verkeerde beslissingen te nemen én biedt ruimte op een uitzonderlijk rendement op lange termijn.

# 5. Luister niet naar dagelijkse berichten.

Een goede investering maak je nooit op basis van dagelijkse berichten. Wanneer je je huiswerk maakt, zal een goede prijs meer dan 1 dag beschikbaar zijn.

# 6. Risico is niet hetzelfde als rendement.

Risico nemen staat niet gelijk aan meer geld verdienen. Risico bepaalt de mate van permanent kapitaalverlies in geval van een verkeerde beslissing. Zoek naar maximaal rendement bij een minimaal risico.

# 7. Beleg tegendraads.

Wanneer iedereen het eens is over een bepaalde marktbeweging, gebeurt meestal het tegenovergestelde. Maar om laag te kopen, moet je geduldig zijn en tegen de kudde in durven beleggen. Het is gemakkelijk om een verloren opportuniteit goed te maken, maar het is moeilijk om verloren kapitaal goed te maken.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bron: R.I.A.

Top-7 aandelen voor 2019

Wat is er beter dan goede bedrijven kopen op de beurs? Goede bedrijven kopen wanneer ze afgestraft zijn. In deze gids geven we je 7 aandelen mee die de afgelopen maanden serieus afgestraft werden. Het zijn aandelen met aantrekkelijke eigenschappen en veel herstelpotentieel.

Veel succes met deze 7 afgestrafte aandelen!