Iedereen kan rijk worden. Er zijn veel verhalen te vertellen waarin gewone mensen door eenvoudige dingen te doen rijk zijn geworden. De ene spaart veel geld, de andere belegt op de juiste manier of een nobele onbekende wordt rijk met zijn eigen bedrijf. Iedereen heeft zijn ding waarmee hij/zij rijk kan worden.

Wanneer dat niet het geval is, zoals bij zovelen, dan komt dat waarschijnlijk door een van onderstaande fouten die je maakt.

-1. Je werkt hard, niet slim

Wanneer je alleen maar hard werkt, zal je nooit rijk worden. Je moet ook leren om slim te werken. Slim werken is niet alleen efficiënt werken, maar er ook voor zorgen dat jouw geld voor jou werkt. Beleggen op de manier die bij jou past, is de beste manier om jouw geld voor jou te laten werken.

-2. Je legt de nadruk op sparen, niet op je inkomsten

Onnodig geld uitgeven, is hetzelfde als geld weggooien. Je moet dus zuinig zijn met je geld. Maar naast zuinig zijn moet je ook aan je inkomsten werken. Er is maar een bepaald bedrag dat je kan sparen, maar je inkomsten hebben een onbeperkt opwaarts potentieel. Maak je geen zorgen dat je geld tekort gaat hebben, maar zorg dat je geld teveel gaat hebben.

-3. Koop geen dingen die je niet kan betalen

Neem je uitgaven eens onder de loep. Hoeveel van je uitgaven heb je écht nodig en hoeveel van je uitgaven doe je omdat je dat wilt. Koop geen dingen die je niet écht nodig hebt. Zo kan je iedere maand meer geld overhouden. Dit geldt ook wanneer je meer gaat verdienen. Meer inkomsten zijn geen reden om dingen te kopen die je niet nodig hebt. Meer inkomen is meer geld om te investeren.

-4. Je belegt nog niet

Of het nu aandelen, grondstoffen of cryptomunten zijn, … wie niet belegt verliest tijd. En tijd is de belangrijkste parameter om jouw geld voor jou te laten werken. Beginnen beleggen en blijven beleggen zijn de belangrijkste troeven die je hebt om een grote welvaart op te bouwen.

-5. Je weet niet wat je doet

Je kan je geld niet voor jou laten werken als je niet weet wat je moet doen. Je hebt een financieel plan nodig. Wil je uit de schulden? Jouw huis zo snel mogelijk afbetalen? Een extra maandelijks inkomen? Een portefeuille van €100.000? Een buitenverblijf in Spanje? …  wat is jouw financieel doel?

-6. Je spaart wat er overblijft op het einde van de maand

Betaal jezelf eerst, is een van de belangrijkste regels om iedere maand geld aan de kant te zetten. Spaar/Beleg eerst en geef uit wat er nog overblijft in plaats van uit te geven en te sparen/beleggen wat er op het einde van de maand nog op de rekening staat. In de meeste gevallen is dat niet veel meer.

-7. Je gelooft niet dat je rijk kan worden

Het grootste verschil tussen rijke mensen en niet-rijke mensen? Rijke mensen geloven erin dat ze recht hebben op rijkdom, dat ze echt rijk gaan worden. Niet-rijke mensen geloven dat rijkdom niet voor hen is.

Bron: Business Insider

Foto Credit: iStock