Succes is meer dan alleen geluk. Succes betekent voor een groot deel moed, groot genoeg denken, motivatie en doorzettingsvermogen. Maar succes is ook universeel. Dat betekent dat verschillende regels bij iedereen kunnen zorgen voor succes.

Volg deze 7 regels en bereik alles wat je maar wenst.

-1. Samenwerken met anderen

Succes is geen alleenstaand project. Succesvol worden doe je samen met anderen; je klanten, je collega’s, je zakenpartners, je levenspartner, … Samen kan je een kader creëren waarin succes mogelijk wordt. Je hebt anderen nodig om te groeien, problemen op te lossen, moeilijke tijden te overwinnen, …

-2. Laat niets liggen

Succes is een samenloop van omstandigheden. Je mag geen enkel aspect negeren en geen enkele opportuniteit laten liggen. Doelstellingen, obstakels overwinnen, focus en vooruitgaan zorgen ervoor dat jij je kan onderscheiden van de rest.

-3. Zoek oplossingen geen problemen

Je bereikt meer door naar een oplossing te zoeken in plaats van meer problemen te creëren. Wanneer je problemen aanpakt vanuit een perspectief dat zoekt naar een oplossing, zal je veel meer bereiken. Wanneer je zelf niet tot een oplossing komt, vraag je beter om hulp dan het probleem te laten voor wat het is.

-4. Evalueer jezelf

Evalueer niet alleen anderen, maar ook jezelf. Leg de lat steeds hoger en haal het beste in jezelf naar boven. Wees eerlijk tegenover jezelf in verband met de dingen die je goed én slecht doet.

-5. Beheers de tijd

Tijd heeft iedereen tekort. Maar succesvolle mensen slagen er in om die kostbare tijd zo efficiënt mogelijk in te vullen. Laat je niet verleiden dingen te doen die geen toegevoegde waarde creëren. Focus op dat wat echt belangrijk is.

-6. Leg verantwoording af

Jij bent verantwoordelijk voor wat je doet. Wanneer je fouten maakt, moet je dat niet afschuiven op anderen. Je moet leren uit je fouten en zorgen dat ze in de toekomst niet meer gebeuren. Alleen op die manier kan je groeien.

-7. Blijf vriendelijk

Vriendelijk zijn betekent niet dat je altijd ‘ja’ moet zeggen. Vriendelijk zijn betekent dat je succes niet naar je hoofd laat stijgen. Vriendelijkheid is kunnen omgaan met feedback, vriendelijkheid inspireert anderen. Vriendelijkheid creëert opportuniteiten en geen problemen.

Bron: Entrepreneur