De eerste €100.000 is de moeilijkste, daarna gaat het allemaal veel gemakkelijker. Veel mensen worstelen om ooit een portefeuille van €100.000 bij elkaar te beleggen. Toch zou dat voor iedereen een doelstelling moet zijn. Eens deze barrière doorbroken, wordt ‘the sky’ bijna letterlijk ‘the limit’.

Waarom de eerste €100.000 het moeilijkste is, komt door de wiskundige wet der getallen: een rendement van 10% op €1 miljoen is €100.000. Wanneer je slechts €10.000 hebt, is een rendement van 10% slechts €1.000. Daarom dat je zo snel mogelijk je kapitaal moet laten groeien.

Zo ga je sneller naar jouw eerste €100.000.

#1. Creëer een cash flow

Het is beter om extra inkomsten aan je verdienmodel toe te voegen dan op kosten te besparen. Er zijn verschillende manieren om een extra en/of passief inkomen op te bouwen. Dat kan gaan van online carrière, een 2e job, dividendaandelen, …

Ieder beetje helpt om je beleggingskapitaal te laten groeien. Ieder beetje meer, brengt zelf ook weer meer op. Iedere cent telt!

#2. Vereenvoudig

Veel mensen maken het zichzelf onnodig moeilijk. Ze vergeten rekeningen te betalen, ze laten hun belastingen niet optimaliseren, ze maken onnodige kosten, ze doen dingen liever zelf die anderen goedkoper kunnen, …

Maak alles zo eenvoudig mogelijk zodat je zo weinig mogelijk tijd en energie verspilt met zaken die er niet toe doen. Werk met een budget en volg alles onmiddellijk op. Betaal je facturen onmiddellijk, betalen moet je toch, betaal nooit meer te veel belastingen, …

4 aandelen onder $5 die miljardairs nu kopen

#3. Kijk naar je schulden

Samengestelde interest kan iemand rijk maken. Schulden zijn het tegenovergestelde van samengestelde interest en kunnen iemand arm houden. In sommige gevallen zijn schulden noodzakelijk (huis, auto, studies), in de meeste andere gevallen niet.

Wanneer je een huis kan kopen aan een lage rentevoet, kan dat een goede investering zijn. Anderzijds loont het niet om 5% rente te betalen op een lening om op vakantie te gaan. Vermijd zo veel mogelijk schulden zodat jouw geld voor jou kan werken in plaats van voor de bank.

#4. Herinvesteer je opbrengst

Eens je aan het beleggen gaat, moet je van de opbrengsten gebruik maken om nog meer opbrengsten te creëren. Dividenden moet je terug investeren in aandelen die dividenden betalen. Zo gaat jouw geld zelf geld opbrengen.

#5. Beperk de kosten

Kleine beleggers hebben niet de luxe om veel te beleggen. Wanneer je €5 betaalt voor iedere transactie en je belegt steeds met €500 per aandeel, dan ben je per aandeel 2% rendement kwijt aan kosten. Iedere euro die je spendeert aan het betalen van kosten, is een euro die voor jou geen geld kan opbrengen. Denk eraan dat iedere cent telt in het begin. Zorg dat je kosten zo laag mogelijk liggen.

Bron: The Balance

Zo verdien je geld met beleggen in ALLE markten

Bij een dalende markt moet je je geld beschermen. In een stijgende markt moet je zorgen dat je de trein naar boven niet mist, en in een zijwaartse markt moet je je strategie aanpassen en heel actief gaan beleggen (hoog verkopen, laag kopen). In dit gratis e-boek leggen we uit hoe je moet beleggen >>