succesvol beleggen

Succesvol beleggen is beleggen met een blik op de toekomst. En waar ligt de toekomst van de aandelenmarkt? Bij de kleine bedrijven met een hoog groeiritme en immens potentieel. Stel dat je opnieuw zou kunnen beleggen in bedrijven als Microsoft, Apple, Disney, McDonald’s, … Zou je dat doen? Uiteraard! Beleggen in small cap aandelen geeft jou die mogelijkheid.

Maar succesvol beleggen in kleine small cap aandelen is niet gemakkelijk. Daar heb je een ijzeren discipline en een goede analyse voor nodig. Duizenden bedrijven willen de nieuwe Google of Amazon worden, weinigen zijn uitverkoren.

Deze 7 regels van CabotWealth kunnen beleggers helpen de ‘Big Shots’ er uit te halen.

-1. Zoek naar bedrijven die een verschil kunnen maken

De grootste kansen liggen bij de bedrijven die een unieke, nieuwe methode hebben die een sector op zijn kop kan zetten. Naast de nieuwe revolutionaire bedrijven zullen er ook nichespelers zijn die van nieuwe revolutionaire trends gebruik maken.

-2. Beleg wanneer de opportuniteit gigantisch is

Kleine bedrijven die het verschil kunnen maken op een gigantische markt hebben het meeste potentieel. Zelfs met een klein marktaandeel kunnen ze aandeelhouders enorm belonen.

-3. Investeer voor de grote fondsen ze opmerken

Grote fondsenbeheerders hebben dikwijls weinig oog voor de kleine aandelen op de markt. Maar eens ze opgemerkt worden, kan het hard en snel gaan. Beleggen in small cap aandelen vóór institutionele beleggers een deel in handen hebben, geeft jou de mogelijkheid om je winst te maximaliseren.

-4. Zoek groei én waarde

Je bent niets met een bedrijf dat sterk groeit maar dat je veel te duur betaalt. Groei en potentieel alleen is niet voldoende, kijk ook naar de waardering, de waardering van de sector en de waardering van de concurrentie.

-5. Aanvaardt de markt het product?

Jij kan misschien overdonderd zijn door het potentieel van een nieuw product, maar denkt iedereen daar zo over? Het product moet door de markt geaccepteerd worden om er veel geld uit te kunnen halen.

-6. Beleg op het juiste tijdstip

Het tijdstip is cruciaal voor jouw succes. Er is een direct verband tussen het tijdstip en het toekomstige rendement. Je mag niet te vroeg instappen om het risico niet te hoog te laten oplopen. Maar je mag ook niet te laat instappen om het rendement zo hoog mogelijk te houden.

-7. Blijf zoeken

Er duiken altijd en overal kansen op voor beleggers die durven investeren in small cap aandelen. Voor diegene die blijven zoeken, kunnen de winsten enorm zijn, ook op korte termijn. Indien je zelf geen tijd hebt om bovenstaande 6 punten toe te passen en te zoeken naar de volgende Facebook of Tesla, kan je altijd terugvallen op de specialisten van BeursBrink.