chart-1942060_1280

Deze statistieken liegen niet. Doorheen de geschiedenis van de aandelenmarkt zijn het altijd de kleine, small cap, aandelen geweest die beter presteren. In de Verenigde Staten halen ze een gemiddeld jaarlijkse rendement van 10,50% tegenover 8% voor de S&P 500. Beleggen in de toekomst is beleggen in kleine aandelen. Maar hoe vind je die?

Er zijn vele kleine aandelen, maar slechts een minderheid groeit uit tot echte kaskrakers. Het zijn die laatste groep van kleine aandelen die een enorm verschil kunnen maken in je aandelenportefeuille. Je kan die aandelen vinden in 6 stappen.

Denk eraan dat beleggen in kleine aandelen niet moeilijker is dan beleggen in grote aandelen. De beste small caps zijn dikwijls ook gewoon bedrijven met een eenvoudig business model. Ze hebben alleen veel meer opwaarts potentieel.

Stap 1: Zoek naar bedrijven die een verschil kunnen maken

Er zijn bedrijven die unieke producten ontwikkelen waarmee ze echt een verschil kunnen maken, waarmee ze echt innoveren. Denk bijvoorbeeld aan Cisco Systems of Microsoft in de jaren ’90.

Stap 2: Beleg alleen wanneer de opportuniteit groot is

Kijk naar kleine bedrijven die een grote sector dienen. Kleine bedrijven die het verschil kunnen maken in een grote sector, kunnen buitengewoon snel groeien. Dit verlaagt ook het risico. Zelfs wanneer ze maar een klein deel van de sector kunnen opeisen, kan de winst al groot zijn.

Stap 3: Beleg voor de grote beleggers ze opmerken

Grote beleggers kijken niet vaak naar kleine bedrijven. Dit is het grootste voordeel dat je kan hebben met deze small cap aandelen. Wanneer het bedrijf op de radar van grote beleggers komt, zit het aandeel al in de lift. De instroom van groot geld, zal die trend alleen maar versnellen.

Stap 4: Zoek naar groei én waarde

Kleine aandelen groeien zoals gezegd sneller dan andere aandelen, maar dat wil niet zeggen dat je er eender welke prijs voor moet betalen. Je moet de waardering nog steeds vergelijken met de markt, met het groeiritme en met andere bedrijven uit de sector.

Stap 5: Vermijd verliezen

Small cap aandelen zijn volatieler dan grote aandelen, maar minder volatiel dan aandelen uit groeilanden. Het opwaarts potentieel is groter, maar de neerwaartse swings zijn ook dieper. Waar je bij grote aandelen moet opletten bij een correctie van 10% à 15% moet je kleine aandelen van dichtbij gaan opvolgen wanneer de verliezen oplopen tot 25%, minder is redelijk ‘normaal’ bij een neerwaartse trend.

Stap 6: BeursBrink

Met BeursBrink willen we beleggers een voorsprong geven, door goede analyses en concrete kooptips gericht op kleinere bedrijven met explosief potentieel. Omdat haast niemand naar dit soort aandelen kijkt, is het heel goed mogelijk om aandelen op te kopen die nu handelen met een forse onderwaardering. En dat zal in de komende jaren resulteren in een stevige explosieve outperformance.

Bron: CabotWealth

5 redenen om te beleggen in Nederlandse en Belgische aandelen

  • Grote beleggers kunnen zich er niet mee bemoeien
  • Omdat niemand naar deze aandelen kijkt, zijn ze te koop met een forse korting
  • In een stijgende aandelenmarkt zullen kleine aandelen het stokje overnemen van de grote en defensieve aandelen
  • Het zijn dikwijls bekende bedrijven uit de eigen regio
  • Als bonus zijn het ook vaak aandelen met een hoog dividendrendement

Ga onmiddellijk aan de slag met de crème de la crème onder de Nederlandse en Belgische aandelen: LEES MEER