De wereld evolueert snel. De technologische revolutie raast als een sneltrein door de geschiedenis. De opmars van verschillende technologieën maakt het leven goedkoper en gemakkelijker. Dit betekent enerzijds dat bepaalde jobs zullen verdwijnen maar dat andere jobs enorme opportuniteiten schenken. In onderstaande 7 sector valt de komende jaren dan ook veel geld te verdienen.

De volgende sectoren kenden de laatste jaren al een mooie groei, maar dat verbleekt waarschijnlijk in het niets met wat nog moet komen. Wil je echt veel geld verdienen in de toekomst, zal je in een van deze sectoren moeten gaan werken.

-1. Internet of Things

Het internet der dingen zorgt ervoor dat producenten van producten anders naar de toekomst kijken. Steeds meer van onze apparaten worden verbonden met het internet. Je kan het zo gek nog niet bedenken of het heeft tegenwoordig een connectie met het internet en een app.

-2. 3D printing

3D printing was enkele jaren geleden een enorme hype op de beurs. Die hype is ondertussen voorbij maar de technologie evolueert verder. Via 3D printers kunnen consumenten thuis hun producten printen in plaats van ze te laten leveren. Zo kunnen ze ook een persoonlijke toets geven aan hun producten.

-3. De deeleconomie

Airbnb, Uber, Lyft, co-sharing werkplaatsen, … steeds meer onderdelen van de economie worden met anderen gedeeld. Bedrijven zullen vertrouwen van de consumenten moeten verdienen. Eens je dit vertrouwen te pakken hebt in een deeleconomie, kan je snel veel bereiken.

-4. Draagbare technologie in de gezondheidszorg

Draagbare technologie in de sportwereld is sterk in opmars, maar ook in de gezondheidszorg is er veel potentieel. ‘Bewaken’ van oudere patiënten, het meten van glucoseniveaus, detectie van signalen van kanker, … draagbare technologie zorgt ervoor dat dokters minder kunnen bezig zijn met diagnose en meer met behandeling.

-5. Virtuele Realiteit

Virtuele Realiteit … dan denken veel mensen aan de gaming industrie. Maar de technologie zal vooral furore maken in de sectoren waar opleidingen plaatsvinden. Opleidingen voor dokters, chirurgen, piloten, scheepvaart, militaire toepassingen, … ze hebben allemaal baat bij Virtuele Realiteit.

-6.Schoolsysteem

Studenten kunnen steeds meer hun studies volgen via nieuwe technologieën. Apps en videoconferenties verminderen de noodzaak aan klaslokalen en verhogen de mogelijkheden tot persoonlijke leerplannen.

-7. De reissector

Je kan tegenwoordig al de beste reizen en hotels vinden via allerhande apps. Maar ook de activiteiten ter plaatse zullen steeds meer digitaliseren. Inchecken, roomservice, activiteiten boeken, … in de toekomst moet je niet meer naar de balie om alles te regelen.

Bron: Chivas