Robert Herjavec

Oscar Wilde zei ooit ‘Wees jezelf, de rest is allemaal bezet’. Dit geldt eveneens voor beleggers en in je professionele carrière. Deze wijze spreuk is zelfs het mantra van Shark Tank investeerder Robert Herjavec, de man die ooit 6 maanden lang gratis werkte om de stiel te leren.

Volgens Herjavec komt succes wanneer je regelmatig naar jezelf kijkt, zegt hij in zijn recentste boek “You Don’t Have to Be a Shark: Creating Your Own Success.” Wanneer je jezelf kent en weet waaraan je nog moet werken, kan je persoonlijkheid tot volle ontplooiing komen. En succes zal volgen.

Hij deelt dan ook enkele tips voor een succesvolle carrière te maken. Dit zijn volgens Herjavec 7 signalen dat jij goed bezig bent:

-1. Je voelt je goed in je eigen vel

-2. Je ervaart geen druk om indruk te maken op iemand anders

-3. Je hebt geen probleem om je te concentreren op wat er moet gebeuren, privé en professioneel

-4. Persoonlijke situaties pak je eerlijk en open aan, zonder leugens en zonder te overdrijven

-5. Je innerlijke stem is rustig wanneer je bij anderen bent die je graag ziet

-6. Je spieren zijn ontspannen en je ademt rustig

-7. Je voelt je goed over jezelf, het leven, wat je bereikt hebt en wat je wil bereiken

Het is uiteraard schitterend wanneer alle 7 signalen op groen staan, maar het is geen noodzaak om succesvol te zijn. Maar door focus en verbetering kan je wel werken aan een ideale setup om succesvol te worden.

Het pad naar succes gaat echter zelden rechtdoor en je moet een lange afstand afleggen. Maar door constant bij te leren en jezelf de kans te geven te evolueren, ben je al een eind op weg om je doel te bereiken, aldus Robert Herjavec.

Bron: CNBC