Slapen op het werk

De juiste baan vinden is niet eenvoudig. Veel mensen moeten lang zoeken naar hun ideale baan of blijven vast zitten in een baan die ze niet leuk vinden. Je zal echter een groot deel van je leven moeten werken, dan kan je maar best een baan vinden die bij jou past. De juiste baan wil zeggen dat je niet onder – of overgekwalificeerd moet zijn.

Wij vonden 7 signalen die aantonen dat jij veel te slim bent voor wat je nu doet. Wanneer deze signalen bij jou een belletje doen rinkelen, is het misschien beter tijd om andere oorden op te zoeken.

# 1. Je verveelt je

Wie zich constant verveelt, is duidelijk te slim voor wat hij/zij doet. Wanneer je suiker en cafeïne nodig hebt om wakker te blijven, zit je op de verkeerde plaats. Je vervelen is niet altijd een signaal dat je niets doet, maar het kan wel een signaal zijn dat je een grotere uitdaging nodig hebt.

# 2. Je moet niet veel moeite doen

Wanneer bepaalde taken een fluitje van een cent zijn terwijl andere collega’s moeten zwoegen voor dezelfde taak, is dat een sterk signaal dat je veel te slim bent voor jouw baan. Wanneer je steeds beter presteert dan de rest zonder meer moeite te doen, moet je toch eens nadenken of die baan wel bij jou past. Een promotie maken kan in dit geval ook een oplossing zijn.

# 3. Je collega’s begrijpen jou niet

Kunnen jouw collega’s niet volgen wanneer je iets uitlegt? Zijn je collega’s tegen ‘aanpassingen’ of ‘verbeteringen’ aan jullie systeem? Dan is dat een signaal dat je collega’s je niet intellectueel durven uitdagen. Je wordt niet beter wanneer je samen werkt met anderen van hetzelfde of een lager niveau.

# 4. Je leert niets nieuw

Een baan moet altijd gaan om leren, bijleren en verbeteren. Wanneer er niets meer is voor jou om te leren, is het tijd om een andere lucht op te snuiven. Het gebrek aan intellectuele stimulatie zorgt voor demotivatie.

# 5. Je baas heeft geen visie

Wanneer je baas niet weet wat hij doet, of geen visie heeft, is dat een signaal dat hij/zij jou niets te bieden heeft om je te helpen. Je baas moet iemand zijn waar je van kan leren en die ideeën met jou bespreekt.

# 6. Je zwijgt

Wanneer je het gevoel hebt dat je beter zwijgt omdat anderen jou anders een betweter vinden of vinden dat jij in het middelpunt van de belangstelling moet staan, is dat een teken dat anderen jou niet kunnen volgen.

# 7. Je moet je baas constant bijsturen

Iedereen maakt fouten, ook de bazen. Maar wanneer je constant de steken moet oprapen die je baas laat vallen, is dat een duidelijk signaal dat je beter van rol zou wisselen. Wanneer je constant het gevoel hebt van ‘Dat kan ik ook en zelfs misschien beter,’ is dat het signaal om beter te kiezen voor de baan die bij jouw intellect past.

Bron: Business Insider