Sparen voor 1 miljoen

Het zijn de kleine dingen die het doen. Miljonair worden gaat niet van de ene op de andere dag, daar is tijd, hard werken en slim beleggen voor nodig. De meeste miljonairs geven veel meer geld uit dan de rest, maar dat is in vergelijking nog steeds weinig. Ook zij zijn klein begonnen en hebben dit volgehouden, zo blijven ze rijk.

8 op 10 miljonairs zegt dat spaarzaamheid een belangrijke reden was voor hun succes.

Spaarzaamheid is iets heel anders dan gierigheid of karig zijn, krenterig, … spaarzaam wil zeggen dat je geen domme dingen doet met je geld, dat je nadenkt over je uitgaven. Veel mensen denken dat ze gierig moeten zijn om rijk te worden, terwijl spaarzaamheid al genoeg is. Dan kan je nog steeds leuke dingen doen in het leven.

Spaarzaamheid verhoogt de kans dat je minder geld uitgeeft dan je verdient en dat is essentieel. Deze 7 tips kunnen de spaarzaamheid in jou naar boven halen zonder krenterig te worden.

# 1. Gooi geen eten weg

Volgens onderzoek gooien we 25% van het eten en drinken dat we kopen weg. Dit komt gemiddeld neer op een kleine €1.000 per jaar. Koop enkel wat je nodig hebt, gebruik daarvoor een briefje. Maak regelmatig je ijskast en diepvries leeg en controleer wat je nog in stock hebt in de kasten.

# 2. Ontsla je bank

Zoals de Belgische stand-up comedian Philippe Geubels zegt, ‘Waarom nog dossierskosten betalen terwijl iedereen alle verrichtingen aan de automaat moet doen. Dan kunnen ze beter eerlijk zijn en in plaats van dossierskosten … ‘gestolen’ zetten op het rekeninguittreksel.’ Er zijn voldoende internetbanken die geen kosten aanrekenen.

# 3. Wees zuinig met je auto

Auto’s zijn cashvreters. Een auto kost veel geld voor hetgeen we ervoor in de plaats krijgen. Maar het is wel een noodzakelijk kwaad. Slimme mensen rijden zo lang mogelijk rond met hun auto. Dat betekent dan ook veilig rijden én een goed onderhoud.

# 4. Hou je rekening in het oog

Via PC banking is het al gemakkelijker om de stand van onze rekening te controleren, maar via een App gaat het nog sneller en eenvoudiger. Via een App controleren we gemiddeld 12 keer per maand onze rekening. En dat is goed! Door meer de rekening te controleren, geven we minder geld uit – gemiddeld zo’n 15%. Vooral op het einde van de maand je rekening in het oog houden, kan geld besparen.

# 5. Mis geen enkele korting

Kortingen zijn er altijd en overal, zorg dat je er dan ook gebruik van maakt. Zo kan je bijvoorbeeld op dit moment een levenslange korting krijgen van 50% bij Slim Beleggen, een unieke korting voor een belegger.

# 6. Leer onderhandelen

Spaarzaamheid is een levensstijl waarbij je nooit meer betaalt dan nodig is. Dat kan je ook bereiken door te onderhandelen. Je kan over alles onderhandelen, zelfs de prijs. Winkels gaan ervan uit dat 1 op 2 klanten de prijs probeert te laten zakken. Wie dat niet doet betaalt dus de korting van diegene die dat wel doet.

# 7. Een graadje kouder

Gas en elektriciteit zijn bijzonder zware kosten. Douche of neem een bad met de temperatuur van het water een graadje lager. Programmeer de thermostaat, ook een graadje lager. Isoleer je huis, scherm de zon af in de zomer terwijl de airconditioning opstaat, …

Bron: Time Money