Warren Buffett beleggen

Warren Buffett staat in de beleggingswereld bekend als de man met zijn bijzondere gave voor het selecteren van aandelen. Buffett is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een grootheid binnen het beleggingswereldje. Toch heeft Buffett zich de afgelopen weken ook van een andere kant laten zien. Zo had hij een uitgesproken mening over Donald Trump.

Bekende personen doen vaak mysterieus als het gaat om de politiek in hun land, maar Buffett had een uitgesproken mening. Buffett was een aanhanger van Clinton en zag geen heil in een presidentschap onder Trump. Hij liet zelfs weten dat Trump naar zijn mening geen goede zakenman is. Toch mag hij Trump op dit moment heel erg dankbaar zijn.

Buffett is nu de op één na rijkste man van de wereld

buffet-trump

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat Warren Buffett de afgelopen week enorm veel geld heeft verdiend dankzij de verkiezingsuitslag. Zijn vermogen nam met meer dan 6 miljard dollar toe en die toename wist er voor te zorgen dat hij op dit moment, na Bill Gates, de rijkste man van de wereld is.

Overigens is het maar de vraag of deze vermogenstoename daadwerkelijk wat met de gemoedstoestand van Buffett weet te doen. De miljardair heeft namelijk al meerdere malen aangegeven dat geld voor hem niet belangrijk is. Ondanks dat kan hij – qua vermogen – terugkijken op een mooie week.