Je moet niet de uitvinder zijn van de volgende Facebook om miljonair te worden. De lotto winnen is een optie, maar dat is ontzettend moeilijk. Er zijn tientallen paden die je kan bewandelen om een succesvolle miljonair te worden. Veel jongeren deden het al voor, dus jij kan het ook. 

En wie kan je beter vertellen hoe je op jonge leeftijd al miljonair kan worden dan diegene die op jonge leeftijd miljonair werden? De miljonairs zelf uiteraard. Dit zijn hun tips. Er is uiteraard geen garantie, maar … ‘May the odds be ever in your favour’ als je het wel doet.

# 1. Focus op inkomsten

Tegenwoordig kan je niet meer rijk worden door geld te sparen. De eerste stap die je moet zetten is dan ook om je inkomsten te verhogen. Grant Cardone ging van ‘tot over zijn oren in de schulden’ op zijn 21e tot miljonair op zijn 30e. Eerst verdiende hij $3.000 per maand en 9 jaar later $20.000 per maand.

Er zijn verschillende manier om een hoger inkomen te verkrijgen:

# 2. Spaar om te investeren, niet om te sparen

De enigste reden om te sparen is om te investeren. Investeer je geld op een plaats waar je niet onmiddellijk aan kunt zodat je het niet gebruikt om een tekort op te vullen of voor noodgevallen. Gebruik nooit geld van het fonds waarin je investeert. Je kan bijvoorbeeld ook sparen in een pensioenfonds.

Beleggen is de beste manier om een vermogen op te bouwen op lange termijn. Leg een noodfonds aan voor onverwachte kosten op te vangen. De rest kan je beleggen. Indien je belegt met de aandelen die het beste bij jou passen, is dit de beste manier om op lange termijn rijk te worden.

# 3. Vraag hulp

Je kan niet alles zelf blijven doen als je wilt groeien. Veel mensen durven geen hulp vragen omdat hun ego in de weg ligt. Maar door te investeren in andere mensen, kan je blijven groeien. Jij kan je specialiseren op bepaalde zaken terwijl andere specialisten andere taken overnemen. Denk aan de 20/80 regel. 20% van wat je doet, zorgt voor 80% van je rendement. Je kan dus 80% uitbesteden voor 20% van je resultaat.

# 4. Don’t show off — show up

Zorg dat je bekend staat voor wat je doet, niet wie je bent. Blijf nederig en laat je rijkdom pas zien wanneer je het echt kunt veroorloven. Rijke mensen blijven rijk omdat ze doen alsof ze arm zijn, arme mensen blijven arm omdat ze doen alsof ze rijk zijn. Geld (of het gebrek aan geld) laat niet zien wat je goed doet, maar laat zien wat je verkeerd doet.

# 5. Weet wanneer je risico’s moet nemen

Risico’s nemen vereist vertrouwen hebben in jezelf en in anderen, maar het moet gebeuren. Het lot zal je goedgezind zijn wanneer je blijft geloven. De meeste rijke mensen denken groot en spelen om te winnen. Je wordt niet rijk door op veilig te spelen. Je moet je comfortabel kunnen voelen bij de onzekerheid die bij risico’s hoort.

# 6. Investeer in jezelf

De beste (en goedkoopste) investering die je ooit moet doen is in jezelf. Lees iedere dag minstens 30 minuten. Bill Gates leest minstens 50 boeken per jaar, Warren Buffett leest gedurende 80% van zijn dag,… lezen inspireert je tot grootse dingen.

# 7. Mik op $10 miljoen, niet $1 miljoen

Er is geld genoeg op de planeet, er is alleen een tekort aan mensen die niet groot genoeg denken, aldus Grant Cardone. Mik hoog genoeg om je doel te bereiken. Rijk worden is simpel, maar niet eenvoudig. Het begint alvast met de juiste instelling: IK wil RIJK worden!

# 8. Wees doortastend

Aandacht en focus is een eindige bron in de productiviteit van een dag. Je wilt dus geen tijd en energie verspillen aan zaken die er niet toe doen. Waarom dragen succesvolle mensen zoals Barack Obama en Mark Zuckerberg iedere dag dezelfde kleren? Omdat ze dan niet moeten nadenken wat ze die dag gaan aandoen.

Maak beslissingen eenvoudig, en snel op autopiloot zodat je meer tijd en energie hebt om te doen wat echt belangrijk is. Iedere miljonair is in staat om snel en doortastend beslissingen te nemen.

Bron: Business Insider