iPhone vs andere smartphones

Foto: WixTechs

De iPhone 7 werd in eerste instantie nog redelijk positief onthaalt door de liefhebbers. Maar naarmate de weken verstrijken, lijkt het alsof de hype eerder een non-event is dan een feest. Zet Apple alles op de iPhone 8? Of kan het bedrijf niet beter? De iPhone 7 kan verschillende zaken niet die andere smartphones wel kunnen.

Het 4e kwartaal, traditioneel het sterkste kwartaal met de eindejaarsfeesten, zal een belangrijke test worden voor Apple. Andere producenten van smartphones zijn namelijk het bedrijf uit Cupertino al voorbij gestoken met allerhande features.

# 1. Draadloos opladen

Samsung, Google, LG, Motorola, Microsoft en zelfs Blackberry hebben al nieuwe toestellen die draadloos kunnen opladen. De iPhone 7 kan dat niet. Volgens geruchten is dit wel voorzien voor de iPhone in 2017, m.a.w. een jaar na de concurrentie.

# 2. Snel opladen

Snel opladen is wanneer de oplader sneller stroom voorziet dan een gewone USB-oplader. De Google Pixel laadt de batterij op voor 7 uur gebruik in slechts 15 minuten. Samsung heeft verschillende modellen met een technologie om de batterij snel op te laden. Zelfs 2 Chinese merken, Oppo F1 Plus en de OnePlus 3 laden in 30 minuten 75% en 60% van de batterij op.

# 3. Constant beeldscherm

De Samsung S7 en S7 Edge heeft de mogelijkheid om tijd, datum en meldingen weer te geven op het beeldscherm zonder de smartphone te ontgrendelen. Bij de Motorola ‘Moto Display’ is dit al standaard.

# 4. 2 SIM-kaarten

Heel veel smartphones hebben tegenwoordig een Dual-SIM slot waarbij 2 SIM-kaarten gebruikt kunnen worden in een smartphone. Dit is heel handig om bijvoorbeeld te switchen thuis privé en werk gsm.

# 5. Persoonlijke aanpassingen

iOS biedt weinig ruimte om je smartphone te personaliseren. Android voorziet veel meer mogelijkheden om je smartphone in te richten naar eigen gebruik.

# 6. Geheugen uitbreiden

De iPhone 7 heeft dan wel de optie voor een geheugen tot 256GB, maar het geheugen uitbreiden gaat niet. De iPhone biedt nog steeds niet de mogelijkheid om extern geheugen toe te voegen.

# 7. Default externe browsers

Apple gebruikt Safari, en daar kan je niet rond. Je kan andere browsers, zoals Chrome, installeren en gebruiken. Maar wanneer je op een link klikt, bijvoorbeeld op Facebook, zal de iPhone altijd doorsturen naar Safari. Dat kan je niet veranderen.

# 8. 3D kaarten

Lenovo lanceerde als eerste merk dit jaar Google’s Project Tango 3D-mapping technologie. Hiermee kan de smartphone de omgeving scannen en in 3D weergeven. Het geeft een soort van ‘Augmented Reality’ in realtime.

Bron: Business Insider