businessman-fashion-man-person

Wanneer je hard werkt, een goede job hebt, goed je geld verdient, maar je slaagt er steeds niet in om rijker te worden, dan heb je een probleem. Alle ingrediënten zijn aanwezig en toch ‘heb je het niet gemaakt’. De kans is dan groot dat je enkele verkeerde beslissingen neemt.

Waarschijnlijk maak je steeds weer die fouten die het verschil kunnen maken. We hebben het dan niet over absurde besparingsplannen zoals geen broodje meer eten ’s middags, niet meer naar de kapper gaan of goedkopere kleren dragen. Nee, de weg naar rijkdom ligt niet bezaaid met idiote besparingsplannen die je goedkoop maken in plaats van succesvol.

Rijke mensen maken bepaalde fouten niet meer. Als jij er in slaagt deze fouten te verbannen, zal je merken dat de welvaart steeds sneller begint toe te nemen. En dan ben je blij dat je nog steeds ’s morgen je koffie kunt gaan halen bij Starbucks.

Fout 1: Niet investeren in jezelf

Een investering in jezelf brengt het meeste op en het kan ook niet belast worden. Je moet blijven leren en blijven evolueren en je moet dit in eigen handen nemen, niet wachten totdat iemand je een opleiding komt aanbieden.

Fout 2: Te veel entertainment in je leven

De meeste mensen spenderen 30% tot 50% van hun tijd aan entertainment om even uit de sleur van het dagelijkse leven te verdwijnen totdat de harde realiteit als een boemerang terugkomt. Rijke mensen spenderen hun tijd en energie aan het realisteren van hun dromen zodat hun dagelijks leven nooit een sleur zal zijn.

Fout 3: Leven op krediet

Veel mensen kopen goederen met geld dat ze niet hebben om anderen te imponeren die ze niet moeten. Arme mensen blijven arm omdat ze doen alsof ze rijk zijn terwijl rijke mensen rijk blijven omdat ze doen alsof ze arm zijn.

Fout 4: Niet praten met je partner

In de meeste koppels wordt er niet of nauwelijks gepraat over geld. Men verbergt het voor elkaar omdat ze zich er oncomfortabel bij voelen. Maar je kan niet rijk worden als je niet samen hetzelfde doel nastreeft. Dit gaat enkel met een open communicatie.

Fout 5: Inferieure goederen kopen

Wanneer je goedkope spullen koopt, krijg je ook goedkope goederen. Het is veel beter om kwaliteit te kopen, ook al betaal je daar in eerste instantie meer voor. De duurdere prijs betaalt zichzelf terug op langere termijn door de hogere kwaliteit.

Fout 6: Niet genieten

Veel mensen werken 48 weken per jaar en denken steeds aan hun vakantie om tijdens de 4 weken vakantie steeds aan hun werk te denken. Rijke mensen genieten meer van wat ze hebben. Geld groeit alleen maar als je geniet van wat je hebt.

Fout 7: Werken voor geld

De meerderheid van de mensen werkt voor geld terwijl de rijke mensen geld laten werken voor hen. Rijken mensen beseffen dat geld een reflectie van hun bijdrage aan de maatschappij is. Geld is slechts een bijproduct van wat ze echt willen: succes.

Fout 8: Niet sparen voor je pensioen

Je oude dag laten afhangen van de overheid is het slechtste wat je kan doen. Een pensioen moet je zelf opbouwen en liefst zo snel mogelijk. Hoe langer je wacht om een pensioenkapitaal op te bouwen, hoe moeilijker en meer inspanningen dat het kost. Begin er zo jong mogelijk aan, het zal alleen maar gemakkelijker worden.

Bron: Business Insider