Er is meer dan een verschil op de bankrekening. Steve Siebold interviewde 26 jaar lang de rijkste mensen ter wereld. Hij schreef daarover een boek, “How Rich People Think”. Hij kwam er achter dat rijk worden niet zozeer met geld te maken heeft, maar vooral de manier van denken over geld verdienen.

Het verschil tussen rijke mensen en de gemiddelde persoon is veel meer dan alleen de bankrekening. Rijke mensen hebben andere overtuigingen, filosofieën en strategieën.

Volgens Siebold zijn er 8 manieren waarop rijke mensen de wereld anders zien.

-1. Ze geloven dat rijk zijn een recht is …

… terwijl de gemiddelde persoon gelooft dat rijk zijn een privilege is.

De massa denkt dat rijkdom alleen weggelegd is voor ‘de happy few’. Vandaar dat zo veel mensen op de lotto spelen. Rijke mensen geloven dat rijkdom een recht is voor iedereen. Het maakt het leven gemakkelijker.

-2. Ze geloven dat een eigen bedrijf de snelste manier is om rijk te worden …

… terwijl de gemiddelde persoon gelooft dat een eigen bedrijf veel risico’s heeft.

Een job is niet minder risicovol dan een eigen bedrijf, je kan ook van de ene op de andere dag je job kwijt spelen. Maar bij een eigen bedrijf heb je ten minste de touwtjes zelf in handen.

-3. Ze geloven dat ze slim genoeg zijn …

… terwijl de gemiddelde persoon gelooft dat rijke mensen slimmer zijn.

Rijke mensen zijn over het algemeen niet slimmer dan andere mensen. Maar ze gebruiken hun kennis, ervaring en leergierigheid gewoon beter.

-4. Ze geloven dat ze in team meer bereiken …

… terwijl de gemiddelde persoon gelooft dat je alles alleen moet doen om rijk te worden.

Rijke mensen vormen een hecht team rond zich. Ze zoeken naar personen die goed zijn in hun zwakke punten. Samen kan je veel meer bereiken dan alleen.

-5. Ze geloven dat geld verdienen gemakkelijk is …

… terwijl de gemiddelde persoon gelooft dat geld verdienen moeilijk is.

Rijke mensen weten dat geld automatisch komt bij succes. Ideeën en problemen oplossen zorgt voor geld. Hoe groter het probleem, hoe groter de beloning. Geld verdienen is niet gemakkelijk, maar wel eenvoudig. Er is geen geheim aan rijk worden.

-6. Ze geloven dat je geld kan verdienen met nadenken ….

… terwijl de gemiddelde persoon gelooft dat je hard en veel moet werken.

De middenklasse denkt dat ze om meer geld te verdienen, meer moeten werken. Ze denken lineair over geld. Rijke mensen denken niet-lineair, ze zorgen ervoor dat hun inkomsten exponentieel groeien, met dezelfde inspanningen.

-7. Ze geloven dat geld bevrijdend werkt …

… terwijl de gemiddelde persoon gelooft dat geld controleert.

Rijke mensen zien geld als een middel om hun doel te bereiken: vrijheid en opportuniteiten. Ze omarmen geld om dingen te bereiken terwijl de rest geld verafschuwd en het belang onderkent.

-8. Ze werken om iets te bereiken …

… terwijl de gemiddelde persoon werkt om geld te verdienen.

Werken voor geld is de slechtste strategie die er is, zegt Siebold. Ga niet op zoek naar werk met het hoogste salaris, maar naar werk waar je het meeste voldoening uit haalt. Eens je dat hebt gevonden, kan je een van de beste worden … en dan komt het geld vanzelf.

Bron: CNBC