vietnam-1463898_1280

Veel beleggers hebben de laatste jaren de aandelen uit de groeimarkten uit het oog verloren. Maar geen enkele trend blijft eeuwig duren, ook geen neerwaartse trend. Voor het eerst in vele jaren doen de aandelen uit de groeimarkten het beter dan traditionele aandelen.

Eind vorig jaar was er nog een sell-off maar momenteel is er overduidelijk sprake van een bodemvorming bij aandelen uit groeilanden vs Amerikaanse aandelen. Hierna volgt meestal een sterke opwaartse uitbraak! Onderstaande 8 landen staan in pole position om te profiteren van de hernieuwde interesse in groeilanden.

Bodem groeilanden

-1. India

India is voor velen nog een groot vraagteken nadat Eerste Minister Narendra Modi van de ene op de andere dag 23 miljard bankbiljetten waardeloos verklaarde. Maar India blijft een van de snelst groeiende landen ter wereld. India is ook een van de landen die het meeste profiteert van de lagere olieprijs.

-2. Kenia

De Keniaanse economie groeide vorig jaar 6,5% en verwacht dit jaar een groei van 6,8%. Ook Kenia profiteert van de lage olieprijs en is een van de weinige groeilanden die niet afhankelijk is van de Chinese groei.

-3. Vietnam

Vietnam groeide vorig jaar ook 6,5% en voor dit jaar rekent men op een groei van 6,4%. Vietnam kent een zeer sterke demografische rugwind. 60% van de bevolking is jonger dan 35 jaar!

-4. Chili

Chili heeft een heel diverse economie waardoor het op verschillende fronten kan groeien.

-5. Colombia

Colombia is in opmars nadat het zijn imago van drugsland stilaan kwijt aan het spelen is. De groei ligt momenteel rond 2,5% – 2,7% maar investeerders kijken steeds meer naar het land. De overheid maakt ook werk van gezonde financiën.

-6. Mexico

Mexico is een groeiland dat al jaren met succes aan de weg timmert. Het IMF verwacht dat de groei kan versnellen naar 2,8%. De werkloosheid daalt in het land en de regering voert belangrijke hervormingen door.

-7. Indonesië

Indonesië verlaagde sinds de financiële crisis zijn buitenlandse schulden en is zo minder gevoelig voor de renteverhogingen in de Verenigde Staten. De middenklasse groeit er sterk wat een boost geeft aan de binnenlandse economie.

-8. Peru

De mijnbouw is een zeer belangrijke sector voor Peru. In tegenstelling tot veel andere landen heeft Peru de malaise op de grondstoffenmarkt van de laatste jaren goed doorstaan. Hernieuwde honger naar grondstoffen zal het land geen windeieren leggen.

In het Groeimarkten Rapport van Slim Beleggen staan ETFs die inspelen op de groei van 2 van bovenstaande landen.

Bron: CNN Money

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER