Deze geld tips zijn de sleutel tot langdurig financieel succes. Het getal op onze bankrekening is de som van onze gewoontes. Wanneer je de gewoonte hebt om alles uit te geven, zal je nooit rijk worden. Wanneer je de gewoonte hebt om alles op te potten, heb je geen sociaal leven. Hoe vind je nu de gulden middenweg?

De sleutel tot langdurig financieel succes zit hem in 9 eenvoudige geld tips die iedereen kan toepassen zonder te leven als een monnik. Een financieel huis opbouwen heeft meer te maken met gezond verstand dan met gierigheid.

Dit zijn de favoriete geld tips die jongeren niet mogen negeren willen ze een sterk financieel vermogen opbouwen.

-1. Een loonsverhoging? Spaar en beleg. Een hoger loon is voor veel mensen een signaal om meer uit te geven. Maar je kan ook (een – groot – deel van) die loonsverhoging gebruiken om te sparen en beleggen. Zo verhoog je de kans op rijkdom heel gemakkelijk.

-2. Een levensstijl die bij je inkomen past. Een vermogen opbouwen is nog altijd minder geld uitgeven dan je verdient. Dit betekent dat je uitgavenpatroon moet overeenkomen met je inkomsten. Streef niet naar een levensstijl waarvan je droomt, maar die bij jou past.

3. Gebruik geen kredietkaart als je het niet dezelfde maand kan afbetalen. Kredietkaarten zijn handig om te gebruiken, zeker met aankopen via het internet. Maar het nadeel is dat het bedrag niet onmiddellijk van je rekening gaat en je de uitgaven dus niet ziet. Wanneer je op het einde van de maand je kredietkaart niet kan afbetalen, betaal je ontzettend hoge rentevoeten. En dat is weggegooid geld.

-4. Wees geduldig. Wil je iets kopen dat wat meer kost, spaar.

-5. Wees dankbaar. Je moet dankbaar zijn voor wat je hebt in plaats van gefrustreerd om wat je niet hebt.

-6. Plezier maken heeft niets met geld te maken. Denk niet dat je geld nodig hebt om plezier te maken. Er zijn voldoende leuke en interessante dingen te doen in het leven die gratis zijn.

-7. Vermijd impulsaankopen. Wanneer er iets is dat je wilt kopen, moet je daar een paar dagen over nadenken. Zo vermijd je impulsaankopen. Wanneer je na een paar dagen nog steeds overtuigd bent van de aankoop, laat je gaan …

-8. Vraag meerdere offertes en referenties. Verbouwingen, loodgieters, elektriciens, onderhoud, tuinaanleg, … ga nooit in zee met de eerste de beste. Vraag altijd meerdere offertes en vraag naar referenties. Het kan je veel geld en miserie besparen.

-9. Beleg met verstand. Beleggen is geen eenvoudige manier om je geld te laten renderen. Het is alleen simpel wanneer je weet wat je doet. Heb je er zelf geen verstand van, leg je oor te luister bij experts die wel weten waar ze over praten. En beleg enkel in dingen waarbij jij je het beste voelt, niet in dingen die gouden bergen beloven.

Bron: The Balance

Beleggen in Nederlandse en Belgische aandelen

Trading, Opties, snelle winst …

Beleggen in Fondsen en ETFs …

Beleggen in Dividendaandelen