Bekaert

Bekaert heeft voluit geprofiteerd van het China verhaal maar krijgt nu ook met tegenwind af te rekenen nu de twijfels over de Chinese economie zijn toegenomen. Maar hoe moeten we nu tegen het aandeel Bekaert aankijken? Is Bekaert voorlopig uitgeteld op de Brusselse beurs? Bank Degroof denkt niet dat dit het geval is. Het advies Hold blijft staan maar de target voor het aandeel werd verhoogd van 28 naar 29 euro. Een lichte verhoging van de target dus en die is gebaseerd op een aantal factoren waarover Degroof wel wat meer uitleg wou geven.

Factoren verhoging target van Bekaert

  • Bekaert bevestigt de turnaround in een competitieve omgeving en dat is natuurlijk een sterk staaltje, die turnaround werd in ieder geval vastgestelde in de meeste regio’s waar het bedrijf actief is.
  • Het goede nieuws bij de bedrijfsresultaten was dat de besparingsprogramma’s, aangekondigd in 2013, zijn vruchten heeft afgeworpen. In combinatie met een hogere FCF was dit het goede nieuws dat de FY13 reporting bevatte.
  • Het management heeft nog heel wat werk om de winstgevendheid te verbeteren in een aantal regio’s, wat echter ruimte laat voor een verbetering van de bedrijfsresultaten.
  • EMEA blijft stand houden en is vooral actief in die segmenten van de markt met een hogere toegevoegde waarde
  • De overname van de tire cord activiteiten van Pirelli gecombineerd met de long-term supply contracten lijkt een redelijke zaak te zijn.
  • Het herstel van de resultaten dat Degroof in de komende jaren verwacht zit anderzijds al verrekend, vandaar het advies Houden.

Nog even als aanvulling dat vooral nogal wat Amerikaanse bedrijven in de afgelopen maanden hun productie in China wegens de te hoog opgelopen arbeidskosten hebben afgebouwd en de steven hebben gewend richting andere Aziatische landen of wel gewoonweg zijn teruggekeerd naar de eigen thuismarkt. Een opvallende evolutie, meer kunnen we daarover niet zeggen. Wilt u een belegger worden? – Download de gratis Trading Gids