De Chinese beurs kende in het jaar 2014 een ware prijsexplosie. Toch heeft een grote groep beleggers alleen maar slechte herinneringen aan een belegging in Chinese aandelen. Juist toen de grote massa aan beleggers de weg richting de Chinese markt had gevonden, draaide het groeiland van richting. Met name het jaar 2015 was een jaar om snel te vergeten.

Door de slechte prestatie van het jaar 2015 hebben heel wat beleggers de handdoek in de ring gegooid als het gaat om een belegging in Chinese aandelen. Gezien de prijsdaling van bijna 50% (Shanghai index) is dat overigens niet verwonderlijk. Toch is de Chinese beurs tijdens de afgelopen twee jaar bezig geweest met een indrukwekkende herstelbeweging en de weg naar hogere koersen lijkt volledig open te liggen.

Chinese beurs biedt kansen

De mannen van LPL Research deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de MSCI China Index recent een sterk ‘Bullish’ technisch patroon wist af te ronden. Binnen de technische wereld staat dit patroon bekend als de ‘cup-and-handle pattern’.

Zelden zien we een dergelijk patroon op de grafiek verschijnen. Juist daarom lijkt dit een unieke kans te zijn om te beleggen in het groeiland. Toch is het juist binnen de Chinese markt van groot belang om de juiste aandelen te selecteren.