Tesla Motors CEO Elon Musk heeft heel veel kennis opgedaan door te lezen. Zelfs als kind was hij gefascineerd door het geschreven woord. Musk liet zich inspireren door een verscheidenheid aan boeken. Onderstaande boeken gaven hem inspiratie als kind, een held als jong volwassene en hielpen hem met de wetenschap rond raketten.

# 1. Lord of the Rings – J.R.R. Tolkien

Elon Musk had als kind een bijnaam: muskrat. Als kind was hij vaak alleen en dan las hij fantasieboeken. Boeken als Lord of the Rings gaven hem een visie over de toekomst en het gevoel dat er altijd een held moet zijn die de wereld moet redden.

# 2. Benjamin Franklin: An American Life – Walter Isaacson

Benjamin Franklin is een van de helden van Elon Msuk. Franklin was een ondernemer die van 0 begon als een weggelopen kind. De jeugd van Musk heeft enkele gelijkenissen met die van Benjamin Franklin.

# 3. Einstein: His Life and Universe – Walter Isaacson

Musk leerde ook veel van een andere biografie, die van Albert Einstein. Einstein was een genie die de wereld veranderde met zijn intelligentie en ambitie.

# 4. Structures: Or Why Things Don’t Fall Down – J.E. Gordon

Het brein achter SpaceX is altijd gefascineerd geweest over hoe dingen werken. Voor hij SpaceX oprichtte, moest hij de basis kennen over raketten. Dit boek heeft hem daarbij geholpen om goed te begrijpen hoe structuren in elkaar zitten.

# 5. Zero to One: Notes on Startups, or How to Build the Future – Peter Thiel

Wanneer Musk begin deze eeuw nog bezig was met zijn startup X.com was Peter Thiel, nu miljardair en technologiegoeroe, medeoprichter van zijn concurrent PayPal. Thiel bouwde verschillende startups uit tot een succes en beschrijft zijn succes in dit boek.

# 6. Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies – Nick Bostrom

Als bedenker van Tesla, SpaceX, SolarCity en de Hyperloop heeft Musk een sterke visie op de toekomst. Zo is hij ook bezig met artificiële intelligentie. Maar AI houdt ook veel gevaren in volgens Musk. In dit boek kan je terugvinden waarom AI gevaarlijker kan zijn dan een atoombom.