In het najaar zijn er Presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Dat wil zeggen dat Barack Obama vanaf januari 2017 zijn ambt doorgeeft. Er is al veel speculatie rond het vervolg van zijn carrière. Wanneer hij zijn droom zou volgen, kan dit nog een verrassende wending krijgen.

Er waren al geruchten dat Obama een NBA-team zou overnemen of dat hij gaat werken voor het goede doel. In ieder geval wil de eerste zware President van de Verenigde Staten de dagelijkse stress ontlopen. In de New York Times vertelt Rahm Emanuel, burgemeester van Chicago en een van Obama’s beste vrienden, dat de echte droom van Obama is om T-shirts te verkopen op een strand in Hawaii.

De T-shirts zouden bestaan uit een enkele maat, medium, en een enkele kleur, wit. Op die manier zou hij geen beslissingen meer moeten nemen. Als President van de Verenigde Staten verdien je niet slecht, maar je zal er ook niet van kunnen gaan rentenieren. Maar vooral de beslissingen die een President moet nemen en de gevolgen daarvan kunnen na 8 jaar zwaar doorwegen.

Tijdens meetings waarbij er geen goede beslissingen genomen konden worden, alleen slechte en minder slechte, zei Obama al eens ‘Wit’ terwijl Rahm Emanuel ‘Medium’ antwoordde.

Dus wie weet, misschien zien we Barack Obama nog terug in een hutje op het strand van Hawaii.