Losers

Brian Lund is een buitenbeentje in de beleggerswereld, maar dit wil niet zeggen dat hij geen zinnige inzichten heeft. Hij probeert de massa alvast te overtuigen een bredere kijk te hebben, hij toont aan dat er ook andere perspectieven zijn. In zijn ogen verdien je het om geld te verliezen op de aandelenmarkt als je deze 5 fouten maakt. 1.  Het antwoord op alles is ‘goud’ Brian Lund noemet deze mensen goud kever of goud idioten.

  • Ik vertrouw de markt niet, dus ik koop goud.
  • Ik vertrouw de overheid niet, dus ik koop goud.
  • Ik vertrouw de banken niet, dus ik koop goud.

Goud heeft zijn plaats in iedere portefeuille, maar er zijn ook veel en andere activa die even efficiënt zijn. 2. Technische analyse Brian Lund is geen voorstander van technische analyse. Uit zijn ervaring leert hij dat heel veel mensen niet naar de grafiek kijken wanneer ze een aandeel kopen of verkopen. 3. Het systeem is gemanipuleerd Algoritmes controleren de markt, High-Frequency traders nemen de controle over, de Federale Reserve manipuleert de markten, … iedereen die spreekt over manipulatie weigert zelf om uit de markt te blijven. Men predikt manipulatie om de eigen fouten toe te dekken. 4. Ik weet alles Veel beleggers denken dat ze alles weten en weigeren dan ook om hun visie aan te passen of om bij te leren. Iedere methode heeft zijn tijd, zijn trend … totdat het niet meer werkt.

Bijleren over dividendaandelen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of lees Heb jij de BeursBijbel van Slim Beleggen al gelezen?