De Amerikaanse futures wijzen woensdag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street, na de beter dan verwachte resultaten van softwaregigant Microsoft dinsdag laat.

De futures van de Dow Jones Industrial Average noteerden rond het middaguur 0,4 procent hoger, de S&P 500 futures en de Nasdaq futures wonnen 0,3 procent.

De Dow Jones Industrial Average schommelde daarmee voor de zevende opeenvolgende dag op recordniveau’s.

De handelsdag staat volledig in het teken van bedrijfspublicaties. Halliburton, Abbot Laboratories, American Express, eBay, Intel, Mattel en Qualcomm komen onder andere met kwartaalpublicaties.

Op macro-economisch vlak staan een tweetal publicaties geagendeerd. Om 13.00 verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen in de VS en om 16.30 uur publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse olievoorraden rapport.

September-futures op een vat West Texas Intermediate noteerden rond het middaguur 0,3 procent hoger op 45,59 dollar en een september-future voor een vat Brent handelde 0,5 procent hoger op 46,91 dollar.

De euro noteerde rond lunchtijd ten opzichte van de dollar op 1,1011. Bij het slot van de Amerikaanse aandelenmarkten op maandag noteerde het muntpaar nog op 1,1019 dollar.

Stijgers en dalers

Softwaregigant Microsoft kon woensdag voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern dinsdag laat beter dan verwachte resultaten rapporteerde over zijn fiscale vierde kwartaal. Microsoft wist het afgelopen kwartaal een verlies om te buigen in een nettowinst van 3,1 miljard dollar. Hoewel het bedrijf voor het eerst sinds 2009 een lagere omzet boekte – de omzet daalde van 22,2 miljard naar 20,6 miljard dollar – waren de cijfers beter dan verwacht. Het concern noteerde in de elektronische handel voorbeurs 4,3 procent hoger.

Intel, American Express en eBay publiceren woensdag nabeurs hun resultaten en noteerden in aanloop naar de publicatie achtereenvolgens 0,4 en 0,3 procent hoger en vlak.

Morgan Stanley noteerde in aanloop naar de publicatie van de kwartaalcijfers voorbeurs 0,1 procent lager. De Amerikaanse bank is één van de laatste grote banken die dit seizoen zijn resultaten publiceert.

Sectorgenoten als Goldman Sachs, JPMorgan Chase en Citigroup kwamen eerder met resultaten. Goldman Sachs noteerde voorbeurs 1,2 procent lager, JPMorgan Chase verloor 0,2 procent en Citigroup steeg 0,2 procent.

Slotstanden 

Wall Street is dinsdag verdeeld gesloten. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,1 procent hoger, de S&P 500 verloor 0,1 procent en de Nasdaq daalde 0,4 procent.  

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.