De Amerikaanse futures wezen dinsdag op een hoger begin van Wall Street in aanloop naar een aantal macrocijfers. Circa een half uur voor opening noteerden de futures voor de S&P 500, de Dow Jones en de Nasdaq ongeveer 0,3 procent in de plus.

Beleggers krijgen vandaag inkoopmanagersindices voor hun kiezen. De PMI’s uit Europa schetsten over het algemeen een positief beeld van de regio. In Amerika verschijnt na opening de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie over augustus. Later volgen ook nog publicaties over het consumentenvertrouwen en de verkoop van nieuwe woningen.

Het belangrijkste aandachtspunt is deze week de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole. Beleggers hopen dat voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve vrijdag in een toespraak meer inzicht kan geven over wanneer en hoe vaak de Amerikaanse centrale bank dit jaar de rente wil gaan verhogen.

“Hieraan voorafgaand kunnen we een element van voorzichtigheid in de markten zien. Beleggers gaan nog steeds niet uit van een renteverhoging dit jaar, zelfs na de opmerkingen van Stanley Fischer in het weekend over de economie”, zei marktanalist Craig Erlam van OANDA.

“De enige vraag is of ze [Yellen] sterke aanwijzingen zal afgeven voor een verhoging dit jaar of aan zal geven dat wachten tot volgend jaar gerechtvaardigd is”, aldus de marktvorser.

Volgens CME Group schatten de financiële markten de kans op een renteverhoging in september in op 15 procent en voor december op 48,1 procent.

Olieprijzen gingen dinsdag omlaag. De futures voor een vat West Texas Intermediate en voor een vat Brent olie verloren ongeveer 0,8 procent.

De euro noteerde tegenover de dollar op 1,1337. 

Bedrijfsnieuws

Best Buy opende voorbeurs de boeken. De Amerikaanse retailer bleek een hogere winst te hebben behaald. De vergelijkbare winkelverkopen in Amerika, een belangrijke graadmeter voor de markt, stegen met 0,8 procent, waar Best Buy een stabiel niveau had verwacht. Door FactSet geraadpleegde analisten gingen uit van een daling van 0,4 procent. De koers steeg in de elektronische handel voorbeurs met dik 15 procent.

Toll Brothers noteerde licht hoger in de elektronische handel voorbeurs, ondanks dat de huizenbouwer een winststijging van 60 procent rapporteerde over het derde kwartaal. Het bedrijf paste zijn omzetverwachtingen voor het hele jaar aan. Nu rekent Toll Brothers op 4,96 miljard tot 5,27 miljard dollar, ten opzichte van 4,76 miljard tot 5,36 miljard eerder. 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index verloor maandag 0,1 procent op 2.182,64 punten, de Dow Jones index noteerde 0,1 procent lager op 18.529,42 punten en de Nasdaq steeg juist 0,1 procent op 5.244,60 punten.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.