Mark Zuckerberg Oculus

Iedereen maakt fouten, zelfs golden boy Mark Zuckerberg. Maar Zuckerberg is niet te beroerd om zijn fouten toe te geven. Zo zegt hij in een interview dat hij spijt heeft $2 miljard gespendeerd te hebben aan Virtual Reality bedrijf Oculus Rift.

Virtual Reality (VR) is een van de opkomende sectoren in technologieland. Facebook CEO Mark Zuckerberg betaalde in 2014 nog $2 miljard voor de overname van het leidinggevende bedrijf Oculus Rift. Nu heeft Zuckerberg spijt dat hij niet eerder had gezien hoe belangrijk VR kon worden en dat hij niet zelf deze techniek ontwikkelde. Zuckerberg heeft dus geen spijt van de overname, maar wel dat hij realiseerde te laat te zijn om het zelf te ontwikkelen.

Wanneer Facebook op tijd op de markt voor VR was gesprongen, had het zelf de technologie kunnen ontwikkelen. In dat geval was het waarschijnlijk goedkoper geweest. Eens de Facebook CEO zich realiseerde dat Virtual Reality interessant was om in te investeren, was de overname van Oculus de beste optie.

Het was de beste maar wel een dure oplossing.

Zo zei Zuckerberg: “Of course, it’s inevitable, over a period of doing stuff, you can’t be ahead of everything. So, it’s better to make big moves and be willing to do that than have pride and not do that and never admit that you could have done something better in the past.

Bron: Business Insider