(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat woensdag een vrijwel vlakke opening tegemoet volgens de futures. De aandacht gaat uit naar het private banenrapport, dat drie kwartier voor opening van de markten verschijnt.

Futures op de Dow Jones Industrial Average noteerden rond lunchtijd vrijwel vlak, net als die van de S&P 500 index en technologiebeurs Nasdaq.

Deze week zijn alle ogen gericht op het maandelijkse banenrapport, dat vrijdagmiddag verschijnt. Afgelopen vrijdag zei voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve al dat de kans op een renteverhoging dit jaar is toegenomen, echter toevoegend dat de Fed wel blijft kijken naar economische indicatoren. Daarom hopen beleggers dat het banencijfer meer duidelijkheid zal verschaffen.

In dit verband is de publicatie van het private ADP-banenrapport woensdagmiddag interessant. Dit rapport wordt beschouwd als de voorloper van het officiële banenrapport van vrijdag. Er wordt gerekend op een toename van 180.000 banen in de private sector. In juli was sprake van een stijging met 179.000 banen.

“De markt ziet nu slechts een kans van 24 procent voor een renteverhoging over drie weken [bij de bijeenkomst van de Fed in september]”, zei strateeg Nawaz Ali van CME Futures. “Maar als er vrijdag blijkt dat er ongeveer 200.000 banen zijn bijgekomen, kan deze kans waarschijnlijk toenemen tot 30 tot 35 procent”, stelde Ali.

Na opening van de beurzen krijgen beleggers ook de inkoopmanagersindex voor de regio rond Chicago, de aanstaande woningverkopen en het wekelijkse olievoorradenrapport te verwerken.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent op 46,07 dollar, terwijl een november-future Brent 0,8 procent lager bewoog op 48,34 dollar. De euro noteerde op 1,1142 dollar.

Bedrijfsnieuws

Qua bedrijven stond opnieuw Apple in de schijnwerpers, nadat de Europese Commissie een dag eerder besloot dat het technconcern 13 miljard euro exclusief rente moet terugbetalen aan Ierland. Apple zou dit bedrag onterecht als belastingvoordeel hebben ontvangen, zo oordeelde Brussel. Apple liet weten in beroep te gaan, al gaf de Europese Commissie aan een eventueel beroep met vertrouwen tegemoet te zien. 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index sloot dinsdag 0,3 procent lager op 18.454,30 punten, de S&P 500 index eindigde 0,2 procent lager op 2.176,12 punten de op technologie gerichte Nasdaq verloor 0,2 procent op 5.222,99 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.