SaoediArabië Er is de afgelopen tijd heel wat gezegd over Saoedi-Arabië. Het beroemde olieland wordt geteisterd door de lage olieprijs en het Saoedi-Arabische BBP groeit zelfs aan het laagste tempo in 3 jaar tijd. Toch is er ook goed nieuws over Saoedi-Arabië te vertellen. Uit cijfers afkomstig van The International Energy Agency blijkt dat Saoedi-Arabië de afgelopen maand Amerika van de troon heeft getrokken. Sinds het jaar 2014 mocht Amerika met de titel van grootste olieproduct aan de haal gaan, maar daar is in de maand augustus een verandering in gekomen.

Saoedi-Arabië is de grootste olieproducent van de wereld

Saoedi-Arabië Toch kunnen we op de bovenstaande grafiek, afkomstig van het IEA, zien dat de productie in Saoedi-Arabië ook de afgelopen maand is afgenomen. Het is simpelweg niet heel interessant meer om tegen de huidige olieprijs veel olie te pompen. Rusland tapt overigens uit hetzelfde vaatje. Voor de olielanden is het te hopen dat de olieprijs snel van richting gaat veranderen. Tijdens de G20-vergadering in China lieten Saoedi-Arabië en Rusland nog weten dat ze bezig zijn met het terugdringen van het overaanbod op de oliemarkt, maar gezien de olieprijs lijken maar weinig beleggers dat te geloven.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>