oil2 Zakenbank Bank of America Merrill Lynch is opnieuw enthousiast over de energiesector. De oliesector mag het dan de afgelopen tijd niet bepaald gemakkelijk hebben gehad, volgens de analisten van de zakenbank zullen er betere tijden gaan aanbreken. Savita Subramanian, strateeg bij Bank of America, is van mening dat de energiesector op dit moment koopwaardig is. Als gevolg daarvan is het advies voor de energiesector verhoogd van ‘Market Weight’ naar ‘Overweight’. De verwachting van de zakenbank is dat de energiesector de komende maanden de S&P 500 index zal gaan verslaan.

Bank of America gelooft in de kansen van de energiesector

olie-baml De verwachting van de zakenbank is dat de olieprijs aan het einde van dit beursjaar rond koers 54 dollar zal staan. Vanaf de huidige koers betekent dat een stijging van 18%. Daarnaast verwacht Bank of America dat de olieprijs volgend jaar juni rond de kaap van 69 dollar zal staan. Vanaf dit moment betekent dat een stijging van 51%. Sinds het jaar 2009 is de energiesector de slechtste presteerder binnen de S&P 500 index. Subramanian voegt er dus aan toe dat deze sector nog over heel wat potentieel beschikt.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>