aandeel apple iphone Het aandeel Apple heeft de afgelopen week een bijzonder wilde rit achter de rug. De introductie van de iPhone 7 heeft veel teweeg gebracht onder de beleggers. Het aandeel bewoog 6 opeenvolgende handelsdagen meer dan 2%. Dit gebeurde niet meer sinds 2009. Het positieve voor de aandeelhouders is dat de bewegingen voornamelijk naar boven waren gericht. Nadat het aandeel Apple vorige week donderdag – de dag van de bekendmaking van de iPhone 7 – 2,6% daalde en nog eens 2,3% op vrijdag, volgde deze week een heuse rally. Maandag herstelde Apple 2,2%, dinsdag kwam er nogmaals 2,4% bij en woensdag stond het aandeel Apple opnieuw 3,5% hoger. In 3 sessies steeg de marktkapitalisatie van het bedrijf van Tim Cook zo’n $50 miljard. Op donderdag kwam er dan nog eens 3,3% bij. De laatste keer dat de volatiliteit rond Apple zo hoog was, draaide “Fast & Furious 4” nog in de bioscoop en herstelde de aandelenmarkt van de zwaarste crisis in bijna 100 jaar.

Vooral de optiemarkt stond in rep en roer

Voor iedere put optie (stijgt in waarde wanneer het aandeel daalt) die werd verhandeld, werden 3 call opties (stijgt in waarde wanneer het aandeel stijgt) verhandeld. En de meest werden gekocht in plaats van verkocht.

Het Optie Rapport van Slim Beleggen kocht ook een call optie op Apple op vrijdag 9 september. Dinsdag werd de helft verkocht met 100% winst en op woensdag werd de andere helft verkocht met 220% winst.

Beleggers gebruiken opties omdat ze nog veel meer opwaarts potentieel zien. Ze worden steeds optimistischer over de iPhone 7. De verkoop ervan begint trouwens vandaag 16 september en de pre-orders zouden hoger uitvallen dan eerst verwacht. Ook ontvangt Apple betere reviews voor zijn iPhone 7dan eerst werd aangenomen. Dit zorgt er allemaal voor dat het aandeel Apple de afgelopen week bijzonder ‘hot’ was.