Steve Jobs inspiratie

Wijlen Steve Jobs was een inspiratie voor heel veel mensen. Wat jobs realiseerde bij Apple zullen maar weinig mensen hem nadoen. De man was bezeten om de wereld te veranderen. En daar slaagde hij wonderwel in.

Steve Jobs liet niet alleen Apple na, maar ook een groot aantal inspirerende quotes. Dit zijn onze 5 favorieten.

# 1. “Innovatie is het verschil tussen een leider en een volger”

Ideeën zonder acties zijn geen ideeën, het zijn spijtbetuigingen. Elke dag aarzelen mensen om hun ideeën uit te proberen, uit angst of onzekerheid. Maar falen is onderdeel van een leerproces om succesvol te worden (lees het verhaal van James Dyson).

Niet alle ideeën zullen slagen, maar wanneer je niet probeert, heb je het altijd verkeerd.

# 2. “Mijn business model is zoals de Beatles. Het waren 4 mannen die de negatieve kanten van elkaar compenseerden. Het geheel van de Beatles is meer waard dan de som van de individuen. Zo moet business zijn, een team en geen eenmansactie.”

Je kan niet alles alleen doen. Je kan niet in alles de beste zijn. Laat je bijstaan door de juiste personen en het geheel werkt beter dan het individu. Uitzonderlijke mensen willen ook werken voor uitzonderlijke bazen.

# 3. “Mijn favoriete dingen in het leven kosten geen geld. Het meest waardevolle dat we hebben … is tijd.”

Werk zo snel en zo efficiënt mogelijk zodat je tijd hebt voor andere dingen te doen. Gewone mensen laten hun werk beïnvloeden door tijd. Uitzonderlijke mensen creëren tijd voor zichzelf (en anderen).

# 4. “Ik ben niet naar Apple teruggekomen om een fortuin te verdienen. Ik heb veel geluk gehad in mijn leven. Op mijn 25e had ik al $100 miljoen. Maar ik besloot dat geld mijn leven niet kapot zou maken. Ik zou het toch nooit in mijn leven kunnen uitgeven.”

Geld is belangrijk … maar niet alles. Vanaf een bepaald niveau – zo’n €70.000 volgens een Nobelprijswinnaar – neemt het dagelijkse geluk niet meer toe naarmate je meer gaat verdienen. Materialistische dingen hebben een negatieve correlatie met tevredenheid. Een groter huis, een mooiere auto, betere kleren, … het brengt maar tijdelijk geluk totdat je nóg een groter huis wilt, nóg een mooiere auto, nóg betere kleren, …

# 5. “Werk is een groot deel van je leven. De beste manier om tevreden te zijn met je werk, is door iets groots te doen. En je kan alleen iets groots doen als je doet wat je graag doet. En als je dat nog niet gevonden hebt, moet je blijven zoeken.”

Iedereen heeft zijn interesses, zijn passie. Ga op ontdekking wat het is, werk hard, maak jezelf beter en verdien er geld mee. De progressie die je maakt, geeft ontzettend veel voldoening. Je moet je hele leven lang werken, dan kan je maar beter iets doen waar je plezier aan beleeft.

Bron: INC